Trends

Web weergave

De Antwerpenaar Kris Sterkens krijgt in volle coronacrisis de teugels van Janssen Pharmaceutica in handen. Schrik boezemt hem dat allerminst in. "Als je geen passie hebt, verdien je je plaats niet in de gezondheidszorg, en zeker niet als CEO."

HET GEZICHT

"De coronacrisis doet de activiteit in de uitzendsector met meer dan 50 procent terugvallen", zegt Paul Verschueren, de directeur research en economic affairs van de sectorfederatie Federgon. De extra vraag naar personeel in sectoren zoals de distributie, de logistiek en de voeding is onvoldoende om dat verlies op te vangen.

DE WEEK

Om de economie te redden schakelt de overheid de banken in. Van uitstel van afbetaling voor hypotheekleningen tot overbruggingskredieten voor kmo's. Wat kunnen de banken voor u doen? En zullen ze iedereen helpen?

BUSINESS

Factoring kan een oplossing bieden voor kmo's met cash- en liquiditeitsproblemen. "Het aantal aanvragen om facturen te verkopen is in twee weken met meer dan een kwart gestegen", zegt David Van der Looven van het onlineplatform Edebex.

BUSINESS

De hele wereld hoopt op een vaccin tegen het coronavirus covid-19. De Vlaming Paul Stoffels loopt vooraan in die zoektocht als onderzoeksverantwoordelijke van het gezondheidsconcern Johnson & Johnson.

BUSINESS

Vlaamse ziekenhuizen willen met behulp van artificiële intelligentie en CT-scans covid-19-patiënten beter opsporen. Het gespecialiseerde Vlaamse techbedrijf icometrix stelt zijn platform ter beschikking.

BUSINESS

Naast de horeca en de luchtvaart wordt ook de evenementenbranche zwaar geraakt door de coronacrisis. "We zijn als een van de eerste sectoren getroffen en we zullen een van de laatste zijn om weer op te starten."

BUSINESS

De coronapandemie treft de Europese economie midscheeps, maar vooral de zuiderse lidstaten dreigen te kapseizen. De toestand vraagt om Europese solidariteit, het ontbrekende sluitstuk van de muntunie. Maar de noordelijke lidstaten blijven nukkig. Het worden beslissende weken voor de muntunie.

BUSINESS

We verwarmen ons aan alle mooie lokale initiatieven, maar we mogen er niet blind voor zijn dat we internationaal meer zullen moeten samenwerken. Dat zegt Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van Flanders Investment & Trade (FIT).

BUSINESS

Val Saint Lambert heeft barre tijden achter de rug, maar nu krijgt de kristalfabriek een nieuwe adem onder impuls van Rowena en George Forrest. Nieuwe collecties en moderne marketing moeten soelaas brengen. Zonder te raken aan het manuele vakmanschap.

MADE IN BELGIUM

Is uw koppositie als familiebedrijf voor het eerst in zijn geschiedenis bedreigd? Innovatie-expert Carole Lamarque legt uit hoe u opnieuw aanknoopt met groei. "We moeten exponentieel denken en dat toepassen als ondernemers."

BUSINESS

De markt voor luxevastgoed bloeit. Het aantal transacties stijgt sterk, vooral in Vlaanderen. Een tiental architecten heeft zich gespecialiseerd in dat segment van de markt. Zij proberen te voldoen aan de wensen van mensen met diepe zakken.

BUSINESS

De coronacrisis en het antwoord van de overheid zullen de obligatiemarkten grondig hertekenen. Een verhaal van paniek, revoluties, gevallen engelen en veilige havens.

MONEYTALK

De banken spelen de komende maanden een belangrijke rol om de economie draaiend te houden. Ze moeten kredieten blijven toekennen en afbetalingen uitstellen voor wie het nodig heeft. Welke bankzaken kunt u op afstand regelen en welke niet? De redactie legde haar oor te luisteren bij elf banken.

MONEYTALK