Web weergave

Sheryl Sandberg transformeerde eerst Google en later Facebook tot de dominante winstmachines. Nu staat de operationeel directeur van Facebook voor haar grootste uitdaging: de netwerksite niet doen bezwijken onder het privacyschandaal rond Cambridge Analytica.

HET GEZICHT

De Europese Commissie stelde vorige week voor een tijdelijke belasting van 3 procent te heffen op de omzet van 120 vooral Amerikaanse internetbedrijven, zoals Google en Facebook. Die zogenoemde digitaks kan 5 miljard euro opbrengen. We vroegen een reactie aan Isabel Verlinden, het hoofd van de afdeling Transfer Pricing van PwC en een specialist in deze materie.

DE WEEK

Spotify heeft dan wel de muziekindustrie gered en de artiesten weer een behoorlijk inkomen gegeven, zelf wordt het daar nog altijd niet rijk van. Nu de muziekstreamingdienst naar de beurs trekt, wordt het tijd om eindelijk winst te maken. De vraag is: kán dat wel?

BUSINESS

In de Westhoek ontpopte Poppies zich de voorbije decennia in alle stilte tot een van de Europese marktleiders in koekjes voor huismerken. Na vier decennia geeft entrepreneur en bezieler Frans Castelein de fakkel door aan de eerste niet-familiale CEO, Patrick Reekmans.

BUSINESS

De advertentie-inkomsten die vroeger naar de traditionele mediabedrijven gingen, worden steeds meer ingepalmd door multinationals zoals Google en Facebook. De zoektocht naar nieuwe zakenmodellen is in volle gang. Small Teaser is een veelbelovend Belgisch bedrijf dat inzet op advertentietechnologie.

BUSINESS

Met de app QuickLyric kunnen muziekliefhebbers de teksten van het nummer opvragen waar ze naar luisteren.

BUSINESS

Na een bezinningsperiode maken Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde, de bedenkers van Wasbar, hun comeback met Chez Claire, een nieuwe retailformule die éclairs verkoopt op toplocaties. "Maar het zijn niet zomaar éclairs."

BUSINESS

Een jaar lang volgen we het wel en wee van vier start-ups.

BUSINESS

Op woensdag 16 mei 2018 reiken de magazines Trends en Trends-Tendances voor de zevende keer de CFO of the Year-award uit.

BUSINESS

Familiebedrijven met een groeiscenario staan vaak voor een stevig dilemma. Groeien op eigen kracht en alle touwtjes in handen houden? Of de argwaan overwinnen en externe investeerders toelaten, die in ruil wel een deel van de controle opeisen? We schetsten enkele scenario's voor de beste keuze.

BUSINESS

Het Belgische modemerk Akaso gebruikt prints getekend door de Kara-stam, bekend voor zijn bodypaintkunst. Onlangs opende een eerste flagshipstore in Brussel.

ZOOM

Isabelle Vermeir, de topvrouw van vastgoed-bedrijf Century 21, trekt graag op citytrip naar boeiende steden, houdt van Victor Horta en leest graag Nicci French.

BUSINESS

Trends en Kanaal Z stellen op donderdag 19 april 2018 de Belgian HR Awards voor tijdens een gala-avond in The Event Lounge in Brussel. Naast de HR Manager of The Year worden ook de HR Pioneer Awards uitgereikt.

BUSINESS

Nu de bioscoopfilms The Rider en Rosie & Moussa uit zijn en Netflix de serie Tabula Rasa heeft gekocht, lijkt het productiehuis Caviar bezig aan een zegetocht. Toch is CEO Bert Hamelinck één brok nuchterheid. "Ik ben blij en enthousiast, maar ik wil ook eerlijk zijn."

AFTERWORK

Ronny Van de Velde palmt het Zwart Huis in Knokke in voor een uitstekende verkooptentoonstelling rond Huib Hoste en het Belgische modernisme.

AGENDA

In 2012 maakte GBL een strategische ommezwaai. Het vernieuwde kernrecept van actief en gefocust investeren, met een vleugje private equity, heeft de Brusselse holding geen windeieren gelegd.

MONEYTALK

De rij-opleiding heeft een rist wijzigingen ondergaan. Een rijbewijs halen is nog altijd vrij goedkoop voor kandidaten die voor een vrije begeleiding kiezen. Een professionele rij-opleiding wordt kostelijker.

MONEYTALK

De cryptomunten leven op, nu de G20 heeft beslist dat strenge regels niet nodig zijn. We zetten in op een herstel, maar houden nog wat cash achter de hand.

MONEYTALK

"Beleggers moeten nadenken over de voordelen van het actieve beheer van hun beleggingen, na de abnormaal lage volatiliteit in 2017", zegt Andrew Formica, de co-CEO van de Angelsaksische vermogensbeheerder Janus Henderson.

MONEYTALK