Als Trends abonnee heb je toegang tot

Web weergave

'Ook dit jaar doen we ons best om de brede financieel-economische trends te duiden, u te inspireren met verhalen van gamechangers in het bedrijfsleven én helder financieel en beursadvies te verstrekken', zegt Trends-hoofdredacteur Wim Verhoeven.

INTRO

Oprichters van scale-ups die 1 miljoen euro ophaalden of aan jaarlijkse omzet genereren, behoren tot een select gezelschap. Samen met Scaleup Vlaanderen gaan we in de One Million Club op zoek naar die Vlaamse groeibedrijven.

INSPIRATIE

'Een uitgavennorm hoort tot het basisinstrumentarium van de overheid om de uitgaven in het gareel te houden, net als een continue doorlichting van de uitgaven of een budgettering vanaf een wit blad.' Dat zegt Trends-hoofdeconoom Daan Killemaes.

OPINIE

Onno van de Stolpe zwaait binnenkort af als CEO van Galapagos, het biotechbedrijf dat hij 23 jaar geleden mee oprichtte en altijd heeft geleid. "Als ik binnen twintig jaar met een calvados in de hand bij de open haard terugblik, zal ik denken: ik heb verdomme toch maar mooi een medicijn gebracht naar patiënten die daarmee geholpen werden."

MIJLPAAL 2022

Johan Neyts is het manusje-van-alles in de strijd tegen covid-19. Aan het Rega Instituut van de KU Leuven leidt hij een team van onderzoekers dat werkt aan een coronavaccin en tegelijk speurt naar virusremmende moleculen en antilichamen. Neyts kent als geen ander de wapens tegen covid-19 en andere virussen, maar hij weet ook de valkuilen liggen.

MIJLPAAL 2022

Na haar succes in Cannes staat de eerste langspeelfilm van Laura Wandel op de shortlist voor de Oscars in maart. De coronapandemie drukt zwaar op de bezoekersaantallen, maar Wandel is ervan overtuigd dat het publiek zijn weg terugvindt naar de zalen. "De mensen kunnen elkaar in een bioscoop ontmoeten voor een unieke ervaring. Daar is behoefte aan, zeker nu."

MIJLPAAL 2022

'Stammentwisten, vals nieuws en echokamers zijn vorig jaar ook overgeslagen naar de financiële markten', zegt CEO van Vanbreda Risk & Benefits Pedro Matthynssens.

COLUMN

Trends brengt iedere week het beste uit de toonaangevende financieel-economische media in Europa. Er viel in 2021 niet te ontkomen aan Elon Musk. Zelfs als Tesla dit jaar crasht, heeft hij een van 's werelds belangrijkste industrieën getransformeerd. Maar Musk is ook een van meest controversiële zakenmensen van deze tijd.

HET BESTE UIT...

'Experts in gelijk hebben die plots ook toppers worden in gelijk krijgen? Op zich is dat in een democratie nog zo slecht niet.' Dat zegt Marc Buelens, professor-emeritus aan de Vlerick Business School.

COLUMN

Elke dinsdag en donderdag chat hoofdredacteur Danny Reweghs met zijn abonnees.

ADVIES

De Vlaamse regering keurde begin november een nieuw klimaatplan goed. Verwarming op stookolie en binnenkort ook op aardgas worden afgebouwd, en dus is het uitkijken naar de beste alternatieven. Warmtepompen? Centrale verwarming op pellets? Of toch nog even de kat uit de boom kijken?

ADVIES