Trafigura: ‘Wij hebben België geen hoofdkwartier ontnomen’

Victoria Dix, de woordvoerder van Trafigura, reageert op een vrije tribune van John Dejaeger, getiteld ‘Grijp de Nyrstar-case aan om onze industriële kroonjuwelen beter te bewaken’, die op 23 augustus op onze website verscheen en die op 25 augustus verkort op deze pagina stond.

· Trafigura heeft nooit ‘zijn positie gebruikt om het bedrijf van binnenuit te verzwakken’.

· De liquiditeitscrisis die ‘in 2019 volgde […] omdat toegezegde kredietlijnen werden ingehouden’ was een gevolg van obligaties die in september 2019 vervielen.

· Trafigura heeft Nyrstar niet ‘voor een prijsje volledig [kunnen] inlijven en de operationele activiteiten overhevelen naar een nieuw bedrijf in het Verenigd Koninkrijk’. De herstructurering was het enige alternatief voor een faillissement.

· De andere aandeelhouders bleven niet ‘verweesd achter met een lege schelp’. Trafigura, de banken en obligatiehouders stemden ermee in om Nyrstar NV 2 procent in de operationele activa te laten, met een putoptie.

· De Trafigura België ‘op oneigenlijke wijze een multinational met zijn hoofdkwartier’ ontneemt, is fout. Op het moment van de herstructurering was het hoofdkantoor in Zwitserland.

De volledige reactie en de vrije tribune vindt u op moneytalk.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content