Tot volgend jaar?

Was de vierde Proximus Golf Cup de laatste?

Op een vreselijke stortbui op zaterdagnamiddag na is de vierde Proximus Golf Cup – die plaatsvond op 5 en 6 september in de G.C. van Hulencourt – vlekkeloos verlopen. De aangekondigde vedetten waren present: Ivan Lendl, Laurent Fignon, Michel Fugain, Francis Goya, Luc Nilis, Gaston Roelants, Roger Moens, Graeme Rutjes, Philippe Saive, Yves Saint-Martin, Guy Thys, Roger Vanden Stock, Allan Wells en Rudolph Werthen voor het luik sport, variété en kunst. Langs businesszijde waren ook enkele zwaargewichten op het appel: Horst Bodenbinder (algemeen directeur BMW Belgium), Rik De Nolf (gedelegeerd bestuurder Roularta Media Group), André Duchêne (André Duchêne en gedelegeerd bestuurder van Standard Luik), John Goossens (voorzitter en CEO van Belgacom), Yvan Renard (bestuurder van Master Foods), Thierry Romain (business manager Siemens) en Marc Taurines (gedelegeerd bestuurder van Perrier).

Het is uiteindelijk het team van pro Raf Van Begin samen met Graeme Rutjes, Kenneth Brylle (ook ex-Anderlecht) en Jan Kempinaire (bestuurder van de VRT) dat de overwinning behaalde vóór Michel Vanmeerbeek (pro), Michel Fugain, Laurent Fignon en Thierry Romain. De derde plaats was voor Olivier Buysse (pro), in team met Ivan Lendl, John Goossens en Rik De Nolf.

“Het was een schitterende wedstrijd,” aldus overwinnaar Raf Van Begin, leider in de Order of Merit van de Belgische PGA. “Ik heb in totaal 10 birdies gemaakt, elke dag vijf met een score -3 en -2. We vertrokken weliswaar niet back tees, maar het was toch een mooie prestatie.” Van Begin geeft toe dat hij in topvorm is en hoopt die te behouden op 15, 16 en 17 september in Engeland. Dan moet hij de proeven afleggen van de Pre Qualifying School voor de European Tour. Als hij die met succes doorstaat, kan hij in december naar de finale in Spanje. Maar eerst neemt hij eind deze maand nog deel aan de Belgacom Open in Zoute.

Ook de organisatoren vonden de vierde editie van de Golf Cup een succes. Het is de eerste keer dat dit evenement zoveel mediabelangstelling heeft opgewekt. Maar was dat genoeg om de geruchten als zou het om de laatste editie gaan, de kop in te drukken? “Het is nog te vroeg om daarop te antwoorden,” klinkt het bij Proximus. De discussie is echter geopend, vooral omdat de Belgacom Open ook een hoop geld in het laatje zal brengen en omdat het toch om hetzelfde bedrijf en dezelfde sport gaat. Bovendien heeft Belgacom pas vorige lente beslist de Open te sponsoren, toen de vierde Golf Cup al vaststond. Wait and see…

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content