Tools

Vergeet niet om uw pagina een naam te geven, zodat hij kan teruggevonden worden in de bookmarks van uw bezoekers. Zonder titel krijgt de bookmark de uiterst smakeloze benaming index. Hetzelfde geldt voor uw vermelding in de zoekmachines.

De achtergrondafbeelding.

Als alternatief voor een achtergrondkleur kan u kiezen voor een afbeelding op de achtergrond van uw pagina. Aangezien de displaygrootte van de browser van de bezoeker onbekend is, wordt deze afbeelding automatisch herhaald om het hele scherm te vullen. U kan zich dus beperken tot een kleine afbeelding, die snel kan worden opgehaald en gebruikmaken van deze herhaling (mozaïekeffect) om effecten te creëren. Hier is de gekozen afbeelding erg groot, maar slechts één regel hoog, waardoor ze in de hoogte van de pagina zal worden herhaald.

Image map (of klikbare afbeelding).

Bepaalde zones van deze afbeelding reageren als snelkoppelingen, waarmee u naar andere pagina’s van uw site kunt gaan. Zie onze assistant.

Bewegende Gif.

Dit is een afbeelding die over uw pagina beweegt door een reeks licht verschillende afbeeldingen na elkaar op het scherm te tonen – waarmee een animatie-effect wordt gecreëerd, een beetje zoals bij een tekenfilm. Maak er gebruik van, zonder daarin te overdrijven. Het aantal afbeeldingen waaruit een bewegend beeld bestaat, maakt het bestand veel zwaarder dan een onbeweeglijk beeld. Zie onze assistant.

De e-mailkoppeling.

Over het algemeen wordt een e-mailkoppeling gecreëerd door mailto:naamAPESTAARTdomeinnaam in de code te zetten. Dit adres verschijnt in het blauw en u kan erop klikken om direct een bericht op te stellen. Hier is de naam van de ontvanger als koppeling gebruikt, zoals voor een hypertext-koppeling. Maar in plaats van een webadres (http://-.) staat er: mailto:. De naam van de ontvanger verbergt het echte e-mailadres en maakt de display van de pagina lichter.

Uw site naar de server sturen.

Deze overdracht doet u met het File Transfer Protocol, alias FTP. Daarvoor kan u Netscape gebruiken of een FTP-programma. Probeer Cupertino (gratis beschikbaar op http://members.xoom.com/seanhu/), dat uiterst gebruiksvriendelijk is.

Denk aan de bezoekers.

die via een zoekmachine komen. Een zoekactie kan een bezoeker naar om het even welke pagina van uw site sturen. Het is van belang om op elke pagina een koppeling naar de hoofdpagina te zetten. Het mooiste is om het logo of de naam van uw site op iedere pagina te herhalen, zodat de bezoeker die zich beperkt tot de pagina waarop hij terecht is gekomen, weet van welke site zij deel uitmaakt.

Titel in beeldvorm.

Dit lijkt op tekst, maar het gaat om een afbeelding die speciale kleureffecten biedt. Deze “artistieke” optie maakt het ophalen van de pagina nochtans aanzienlijk zwaarder. Het is dus noodzakelijk om de grootte van deze afbeelding te optimaliseren. Zie onze assistant.

Hypertext-koppeling.

De hypertext-koppeling maakt navigatie in tekstmodus mogelijk voor de surfers die de klikbare afbeeldingen niet automatisch willen ophalen. We gebruiken hem meteen ook om aan te geven welke pagina op dit moment wordt bezocht.

De tekst.

De tekst is hier ingevoegd in een tabel. U kan de breedte daarvan bepalen ten opzichte van de paginabreedte of in absolute cijfers. Dat geeft ons een betere controle over de lay-out, los van de configuratie van het scherm en de browser van onze bezoekers. De tekst is vaak makkelijker te lezen wanneer hij niet de hele pagina beslaat.

Teller.

Bepaalde pagina’s tonen een teller van het aantal bezoekers op het scherm. Deze informatie wordt geacht de bezoeker het belang van deze site te tonen. We kozen een variant. Dit logo verwijst naar een site die de bezoekersstatistieken van onze pagina toont. Het staat de bezoeker vrij om te klikken. In ieder geval krijgen we in ruil voor dit logo interessante statistieken over onze bezoekers. Zie onze assistant.

Koppel uw virtuele aanwezigheid aan de echte wereld.

Als u uw bedrijf op Internet voorstelt, vergeet dan niet adres en verdere gegevens, telefoonnummers en contactpersonen te vermelden. Bepaalde bezoekers brengen wellicht juist een bezoek aan uw site om die gegevens te vergaren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content