Toekomstmuziek uit het verleden

‘Ex machina. God, mens en machine’ is het verrassende thema van het MAfestival, dat vanaf 2 augustus in Brugge en omstreken loopt. De festival is toe aan zijn 56ste editie. MA staat voor Musica Antiqua, al beperkt het festival zich zeker niet tot oude muziek in authentieke uitvoeringen. Het programmeert ‘toekomstmuziek uit het verleden’ met veel oog voor cross-overs met hedendaagse muziek, opera, dans en hedendaagse kunst.

Met het thema van dit jaar trekt het festival helemaal de kaart van de hybride grens tussen mens, kunst en technologie. Een mooi voorbeeld daarvan is Benjamin Glorieux (op de foto), die op 4 augustus de Cellosuites van Johann Sebastian Bach op zijn elektrische cello brengt. Daags daarna legt Compagnie La Tempête de link tussen de muziek van Bach en de minimal music.

Het thema ‘Ex machina’ verwijst ook naar naar mythologische verhalen over overmoedige mensen die zichzelf God wanen. Dat is spek naar de bek van het ensemble Zefiro Torna, dat voor zijn programma ‘B.I.G.’ samenwerkt met het poppentheatergezelschap Ultima Thule.

MAfestival, van 2 tot 11 augustus op diverse plekken in Brugge en omstreken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content