Toch Thomas Pieters

Thomas Pieters is de enige Belg aan de afslag van de US Open. De Antwerpenaar kreeg zijn promotie naar de eindtabel van het toptoernooi via het Europese kwalificatietoernooi dat in het Engelse Walton Heath werd gespeeld, een dag na de Belgian Knockout op het Antwerpse Rinkven. Omdat hij als speler én als organisator heel wat energie in die Belgian Knockout had gestopt, was Pieters niet optimaal voorbereid op het toernooi, te meer omdat er 36 holes in één dag moesten worden gespeeld. Het belette hem niet achtste te worden en een van de tickets voor de US Open af te dwingen. Dat dankte Pieters vooral aan een birdie op de laatste hole.

Na een wat doffe eerste seizoenshelft hoopt Pieters dat hij zich kan hervatten. “Op training is hij goed bezig”, zegt coach Jérôme Theunis, die meereist naar Pebble Beach. “Je ziet dat hij klaar is om vroeg of laat een absolute topprestatie neer te zetten.”

Pieters is in het wereldklassement gezakt naar de 93ste plaats. De US Open is een ideale gelegenheid om terrein goed te maken. In de eerste twee ronden zit hij in de flight van de Amerikanen Hadley en Hagestad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content