“Tijd voor nieuwe normen in de haven”

Luc Huysmans senior writer bij Trends

De nieuwe topman van de Antwerpse Gemeenschap voor de Haven (Agha) gaat een spannend 2004 tegemoet. Mobiliteit in en om de haven is een heet hangijzer en hij wil de normen en gebruiken opnieuw bekijken.

Zijn passie? Diepzeeduiken. Alleen heeft Rudi De Meyer er al zes jaar geen tijd meer voor gehad. Maar er is hoop: volgend jaar wordt zijn dochter twaalf en wie weet wil zij wel mee op ontdekkingstocht in het zilte nat.

Zelf zal De Meyer in zijn nieuwe functie als gedelegeerd bestuurder van de Antwerpse Gemeenschap voor de Haven ( Agha) ook heel wat nieuwe watertjes moeten doorzwemmen. Er ligt een aantal boeiende dossiers op tafel: de strategische plannen voor de Linker- en Rechteroever, de werken aan de Ring, de sluiting van de Kleine Ring en de tweede spoorwegtoegang. “Het is ook tijd om de normen en gebruiken in de haven opnieuw te bekijken, zeker om het conventioneel stukgoed een nieuw elan te geven.”

De Meyer volgt bij Agha Robert Restiau op. Hij werd al meer dan een jaar klaargestoomd voor zijn nieuwe functie, terwijl Agha bezig is zichzelf te hervormen. Nog meer dan vroeger wil de vereniging niet alleen een koepel maar ook een forum zijn voor de maritieme en logistieke werkgevers in Antwerpen. “We staan open voor alles, zolang er toegevoegde waarde is voor alle betrokkenen.”

Na zijn studies criminologie en communicatiewetenschappen werd De Meyer in 1985 diensthoofd bij het transportblad Antwerpse Lloyd en ging er later de commerciële dienst leiden. Vijf jaar later ging hij aan de slag bij de Fédération Maritime, zoals de AntwerpseScheepvaartvereniging in sommige kringen heette. Hij werd in 1997 directeur en twee jaar later directeur-generaal.

Echt voorbestemd was De Meyer niet om in de maritieme sector te raken. Zelf wilde hij filmschool volgen, maar zijn vader had zware bedenkingen. “Ik vond video lange tijd te makkelijk, maar met de nieuwe technieken kan je zelf thuis ook veel monteren. Wie weet, begin ik er nog wel eens opnieuw aan.”

Rudi De Meyer (44).

Was: directeur-generaal Antwerpse Scheepvaartvereniging.

Is: gedelegeerd bestuurder Agha.

Vrije tijd: literatuur, muziek en hedendaagse kunst.

Luc Huysmans

De Meyer werd al meer dan een jaar klaargestoomd voor zijn nieuwe functie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content