Theunis in België

Het eerste seizoen van Jérôme Theunis in de Verenigde Staten was zeer vruchtbaar.

Jérôme Theunis brengt momenteel zijn vakantie door in België en doet mee aan de federale competities. Begin juli maakte hij deel uit van het Belgisch team tijdens het Europees kampioenschap op het terrein van Monticello en in augustus zal hij op de Omnium spelen. In september gaat hij weer terug naar de Southern Methodist University in Dallas, waar hij al een jaar doorbracht als student psychologie en golfspeler met een beurs.

“Ik was daar aangekomen met het idee mij te storten op de commerciële richting en de reclamewereld, maar uiteindelijk vond ik het vak psychologie zo boeiend dat ik besloot mij daar helemaal aan te wijden”, zegt Jérôme. “Ik zou me later graag specialiseren in de sportpsychologie; daar is al veel vraag naar, terwijl deze wetenschap in België nog maar in de kinderschoenen staat.”

Tenzij hij zich laat verleiden om professioneel golfspeler te worden? Dat is zeker niet uitgesloten, maar hij is op dit moment vooral bezig met zijn studie en het beoefenen van zijn sport. Hij speelde nog wel erg onregelmatig tijdens een aantal belangrijke competities (zoals op Hawaï, waar tijdens de twee competities zijn scores tussen 69 en 84 schommelden!), maar hij speelde wel altijd mee in het team van de SMU, waarvan hij nu de derde speler is. “Het golfprogramma bij ons is zeer sterk en onze nummer 1, Henk Kuehne, is net afgestudeerd en heeft zijn intrede in de profgolfwereld gedaan.”

Jérôme heeft een uitstekend rapport gekregen van zijn coach, maar er stonden wel een paar opmerkingen op. “Hij heeft me aangeraden minder technisch te spelen, minder na te denken over mijn swing en meer op mijn gevoel te vertrouwen. Ik heb al wel geleerd om tactischer te spelen, om mijn bal op de fairway te plaatsen om daarna beter te kunnen aanvallen en om op het midden van de greens te mikken. Bovendien speel ik steeds regelmatiger. Maar dat is ook wel logisch als je voortdurend wordt geconfronteerd met beruchte tegenstanders op uiterst moeilijke terreinen. Op Hawaï, in februari, moest ik tegen Matt Kuchar spelen, één van de beste spelers van de VS, en tegen de zoon van Johnny Miller, een gewezen ster die zijn zoon tot op het parcours volgde!”

Tijdens de training werkt Jérôme nauwelijks nog aan zijn swingtechniek, die trouwens erg goed is volgens zijn coach, maar houdt hij zich eindeloos bezig met het kleine spel: “Elke dag hetzelfde ritueel: een kwartiertje lange slagen en dan een halfuur korte slagen en een halfuur putten. Daarna houden we kleine wedstrijdjes en de verliezer moet dan zoveel keer pompen of een stuk hardlopen. Vervolgens doen we de 18 holes. Voor mij is dit een heel bijzondere ervaring, maar ik moet zeggen dat de eerste drie maanden me heel zwaar vielen. Ik was helemaal alleen, ik sprak slecht Engels, ik moest me maar zien te redden. Maar ik heb ten slotte toch mijn draai gevonden.”

JOHN BAETE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content