The French connection

De leverancier van informaticadienstenGFI Belgium kreeg een jaar geleden een nieuwe managing director: Pascal Meyers. Hoewel afkomstig uit Limburg, woont de 38-jarige bedrijsleider tegenwoordig in Kessel-Lo. Hij kijkt tevreden terug op zijn eerste 365 dagen. Dat hij zich goed voelt bij een Frans bedrijf is niet onlogisch, want tijdens zijn opleiding tot Master in Applied Computer Science aan de KULeuven trok hij met een Erasmusbeurs al drie maanden naar de Ecole Nationale Supérieur de Télécom Paris. “Inderdaad, ik werk graag voor een Frans bedrijf”, zegt Meyers. “GFI, dat gespecialiseerd is in de optimalisatie en integratie van bedrijfsprocessen, is echter meer dan een Frans bedrijf. We zijn wereldwijd in tien landen aanwezig. Het internationale karakter is me alleszins goed meegevallen. In België zijn er vestigingen in Haasrode, Waver en Gent, met in totaal 150 werknemers en zowat 200 klanten.”

Het afgelopen jaar had Pascal Meyers de handen vol met de integratie van Adelior, dat door GFI was overgenomen. “Ik werkte voorheen bij Adelior, waar ik eveneens managing director was. Het samenvoegen van beide bedrijven was mijn belangrijkste opdracht. Het was een druk jaar, maar ik denk te mogen stellen dat de operatie een succes is geweest.”

Het succes van de integratie is volgens Pascal Meyers vooral te danken aan het voeren van de juiste communicatiepolitiek. “Het afgelopen jaar heb ik druk gecommuniceerd, zowel met onze werknemers als met de klanten en de andere stakeholders. We sloten de vestiging in Diegem en moesten we de activiteiten in de drie andere vestingen rond Brussel concentreren. Bij het samensmelten van de drie bedrijven hebben we in ruime mate een beroep gedaan op onze eigen kernactiviteiten voor ‘Web 2.0’. Ik denk dan bijvoorbeeld aan chatomgevingen,weblogs, virtuele teamrooms, enzovoort. Die virtuele teamrooms maken het mogelijk om samen te werken in een virtuele omgeving. Alle ‘tools’ uit de sociale netwerkomgeving gebruiken we ook professioneel in dit bedrijf. Dat stelt mij in de mogelijkheid om ‘s morgens onmiddellijk te zien waar iedereen mee bezig is. Ik heb er in het afgelopen jaar uiteraard ook voor moeten zorgen dat de resultaten goed bleven, iets waar ik – al zeg ik het zelf – in geslaagd ben.”

De nu 38-jarige Pascal Meyers, vorig jaar getrouwd maar nog geen kinderen, zou de operatie op dezelfde manier doen als hij ze mocht overdoen. Een ding zit hem echter dwars: “Ik begrijp nu hoe belangrijk naambekendheid is. De naam GFI is in België niet bekend en dat heb ik in het afgelopen jaar als een duidelijke handicap ervaren. We plannen dus een extra inspanning om onze naambekendheid te vergroten. Dat is trouwens ook belangrijk om te groeien. Ik wil tegen het einde van dit jaar twintig mensen extra aanwerven en dat is altijd makkelijker als je een bekende bedrijfsnaam kunt tonen.”

JSt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content