TERUG NAAR ZIJN ROOTS

De telecommunicatie- groep Telinfo bouwt nog dit jaar een nieuwe vestiging in Oostende. Daarmee keert voorzitter John Cordier, geboren in het naburige Oudenburg, terug naar zijn roots.

T elinfo, aandeelhouder van onder meer het gsm-netwerk Mobistar en het datacommunicatie- en netwerkbedrijf Telindus, nam eind januari de formele beslissing om zo’n 200 miljoen frank te investeren in een nieuwe vestiging op het Oostendse industrieterrein Plassendale III. Die zone ligt tussen het kanaal Gent-Oostende en de A10-autoweg. Telinfo kocht een terrein van 3 hectare en hoopt nog dit jaar zijn intrek te kunnen nemen in een gebouw van 2500 m2.

Telinfo-voorzitter John Cordier: “Ons oog viel op Oostende omwille van het beschikbare potentieel aan ingenieurs. Een blik op de kaart van Vlaanderen leert immers dat de kuststreek zowat het enige maagdelijke gebied is op het gebied van telecommunicatie. In de streek rond Leuven en Brussel vissen wij samen met de spin-offs van de KU Leuven en de Brusselse operatoren allemaal in dezelfde poel van afgestudeerde ingenieurs. In het Mechelse zit Telenet al, terwijl in Limburg Philips de bouw van een nieuw onderzoekscentrum van 25.000 vierkante meter heeft aangekondigd. Ook het Antwerpse biedt weinig mogelijkheden gezien de aanwezigheid van onder meer Alcatel. De as Gent-Kortrijk ten slotte is het recruteringsgebied van Barco en Flanders Language Valley.”

Cordier beklemtoont dat er geen bestaande activiteiten van de huidige vestiging in Haasrode naar Oostende zullen worden overgebracht. De Oostendse site zal uitsluitend nieuwe activiteiten ontwikkelen, vooral op het gebied van e-commerce-netwerken en draadloze telecommunicatie. Bovendien zal de kuststad ook als commerciële en logistieke uitvalsbasis dienen voor Noord-Frankrijk, Oost- en West-Vlaanderen.

Op korte termijn wil Telinfo veertig ingenieurs en tien administratieve krachten aanwerven. Tegen eind 2000 hoopt Telinfo werk te bieden aan zo’n honderd mensen. Voor de opleiding wordt samengewerkt met het departement Industriële Wetenschappen en Technologie van de Katholieke Hogeschool Brugge Oostende.

Telinfo wil zo snel mogelijk in Oostende actief zijn en heeft van AG Haven Oostende de infrastructuur van de vroegere Zeevaartschool ter beschikking gekregen als voorlopige vestiging. Verleden week kwamen Telinfo, Plassendale nv en AG Haven Oostende samen om de operationele beslissingen in een concreet tijdsschema te gieten. “Ons projectteam wil snel met de bouw van de nieuwe site beginnen,” aldus John Cordier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content