TEO Technisch talent trainen

TEO helpt bedrijven om hun technisch personeel op te leiden. Dat gebeurt met een onlineleerplatform en interactieve leerkoffers.

Wat doet TEO? “Ons leerplatform reikt technisch lesmateriaal aan via eenvoudige videotutorials”, legt medeoprichter Bien Vanderstappen uit. “De nieuwe kennis kan meteen online worden getest. Daarna volgt de praktijk. Via interactieve leerkoffers gaan de deelnemers aan de slag met oefeningen en schakelingen. De webcam zorgt voor het contact met de docent.”

Wat zijn de troeven? “Met de combinatie van het leerplatform en de hardware kunnen bedrijven zelf technisch talent ontwikkelen. Werknemers kunnen zich zo gelijk waar en wanneer bijscholen in mechanica, elektriciteit en pneumatica. Die profielen behoren wereldwijd tot de top van de knelpuntberoepen.”

Wie zijn de klanten? “We zijn vooral actief in België en Nederland, maar we willen uitbreiden naar de rest van Europa. Onze primaire klanten zijn maakbedrijven in sectoren zoals automotive, metaal, voeding, energie en farmacie. Met de steun van Vlaio werken we ook aan een oplossing voor de lifescience- en de chemiesector. Daarnaast mikken we op een strategisch partnerschap met rekruteringsbedrijven.”

Wie zijn de oprichters? “Ik heb tien jaar ervaring in de rekruteringssector, waarvan vijf jaar als director bij ManpowerGroup. Werner Van de Broeck richtte eerder MaSeos op, een bedrijf voor klassieke technische opleidingen. Piet Verguts was actief in een start-up die meewerkte aan de ontwikkeling van het digitale-effectenregister eStox.”

Welke steun krijgt TEO? “De financiering gebeurde tot nu met eigen kapitaal, aangevuld met bankkredieten, ontwikkelingssubsidies en sponsoring van Umicore en PSA. TEO maakte deel uit van het Start it @KBC-programma en krijgt ondersteuning van Deloitte.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content