Teambuilding met monniken en monsters

Lieven Desmet Lieven Desmet is redacteur bij Trends.

Hebt u priester Ignace, professor Van TeamenDorf of de monsterlijke herbergier nog niet ontmoet? Dan moet u dringend aan teambuilding doen.

A ction Team Training ( ATT) is een firma die ontsproot aan het creatieve brein van Vincent Busana (46). In een vorig leven was hij turnleraar, nu is hij de scenarist en bezieler van ATT. “Alles is begonnen met de Challengers Trophy, zo’n veertien jaar geleden,” vertelt hij. “Voor enkele bedrijven stoomde ik het personeel fysiek klaar om deel te nemen aan het evenement.” De ondernemingen vroegen of hij niet zelf activiteiten kon ontwikkelen om de teamgeest bij de personeelsleden te bevorderen. “Dat was het sein om te starten met ATT. De vaste ingrediënten zijn: pret, creativiteit en inhoud.”

Aan creativiteit geen gebrek. Busana laat een team in een verlaten ziekenhuis in hartje Brussel zoeken naar een tegengif voor het welkomstdrankje dat ze zonet hadden gekregen. In de abdij La Ramée bewaren ‘monniken’ in pure Umberto Eco-stijl een duister geheim in de sinistere bibliotheek. Dit alles wordt begeleid door een mysterieuze choreografie van licht en geluid. “De opdrachten zijn zo opgesteld dat de teamleden alleen door een goede samenwerking de zaak tot een goed einde kunnen brengen,” zegt Busana.

Per jaar denkt ATT zo’n 12.000 mensen over de vloer te krijgen in een van de bizarre locaties die dienstdoen als decor voor hun activiteiten. Maar bizar is geen must. ATT kan ook iets bedenken in de onmiddellijke omgeving van de opdrachtgever. Die locaties zijn eigendom van ketens als AC Hotels of Martin’s Hotels. Via een samenwerkingsverband kan ATT beschikken over de ruimtes, die vaak exclusief via de hotelketens worden verhuurd aan bedrijven. “Na twee dagen vergaderen over cijfers en prognoses nemen we die mensen mee op een even hallucinante als hilarische trip,” aldus Busana.

Alle medewerkers van ATT werken onder een zelfstandig statuut, met een kern van vier mensen. Volgens Busana ligt de omzet op ruim 6,2 miljoen euro. Deelname aan een van de evenementen kost zo’n 75 euro per persoon.

Lieven Desmet

In een abdij bewaren ‘monniken’ in pure Umberto Eco-stijl een duister geheim in de sinistere bibliotheek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content