De Pas, De Pastorie, Hippocampus, De Cuylhoeve, Doffenhof: het ontbreekt de Antwerpse Kempen niet aan gastronomsche eethuizen. En toch besloten Viki Geunens en Viviane Plaquet naar een plaatsje te dingen aan de top. Viki (29) ging in de leer bij Carl Wens, eerst in de Watermolen in Kasterlee en later in de Pastorie in Lichtaart. Viviane was directiesecretaresse....

De Pas, De Pastorie, Hippocampus, De Cuylhoeve, Doffenhof: het ontbreekt de Antwerpse Kempen niet aan gastronomsche eethuizen. En toch besloten Viki Geunens en Viviane Plaquet naar een plaatsje te dingen aan de top. Viki (29) ging in de leer bij Carl Wens, eerst in de Watermolen in Kasterlee en later in de Pastorie in Lichtaart. Viviane was directiesecretaresse. In Mol, in een bescheiden woning aan het Rondplein, begonnen Viki en Viviane een eigen restaurant. De twee zijn bescheiden gestart, maar er kwam al snel vraag naar gastronomische bereidingen. Viki ontpopte zich tot een talentvolle kok, die gevoelig te werk gaat. Koken is immers niet alleen op kennis, maar ook op intuïtie en creativiteit gebaseerd.Omdat het Rondplein soms slecht bereikbaar is, verhuisden de twee. Zij lieten een nieuw restaurant bouwen aan de Martelarenstraat in een stijl die klassiek en modern probeert te verenigen. Binnen wacht een ruim, licht, elegant en tijdloos decor. Perzische tapijten, antieke meubels en feestelijk gedekte tafels brengen huiselijkheid. De ruimte wordt gebroken door een ronde muur en een plafond met niveauverschillen.Er is een gevarieerde spijskaart, samengesteld uit creaties die nieuwsgierig maken en de honger scherpen. Er is een ruime keuze zelf gebakken broodjes. Het voorgerecht stond op de kaart omschreven als milkshake van Normandische oester en koningskrab, venkel en komkommer, chips van pastinaak en veldsla met limoenparfum, oscietra 15 gr kaviaar (1400 frank). Wij vonden dit geen milkshake maar een fijne tartaar, waarin fijn 'gecutterde' ingrediënten voor een mengeling aan smaken zorgden. Voor de kaviaar bracht Viviane een lepeltje van hoorn. Het glas werd gevuld met een Frankland Estate, een weelderig smakende Chardonnay uit 1996 (1350 frank). Het tweede voorgerecht bestond uit sint-jakobsnootjes, gekorst met een mengeling van broodkruim, geraspte citroenschil en Italiaanse peterselie (890 frank). Hierbij kwamen tapenadepuree en sabayon met parfums van citroentijm en olijven. Hoofdgerechten waren: in notenolie krokant gebakken tarbotfilet met grove erwtenpuree, jus met Tierentijnmosterd en krokante salade met knolselder en rode biet (950 of 1350 frank) en stoverij van kreeft met scharen in hemels licht tempuradeeg (950 of 1400 frank). Hierbij kwamen gekonfijte tomaat, paksoi, kristalspinazie en basilicum. Om af te sluiten was er een klassieke crêpe comédie Française in feestverpakking (350 frank). Viki wil met persoonlijke bereidingen en exclusieve ingrediënten bewijzen dat hij een plaats aan de top waardig is. Hij heeft dus niet voor de makkelijkste weg gekozen.Pieter van Doveren