Surfen op de golfbaan

Computertoepassing voor Palm of Pocket PC helpt u met spelregels en advies.

In november 2000 kwamen in deze rubriek twee Brusselse juristen aan het woord. Pierre Beretze en Marc Persoons hadden toen een droom: een interactief softwarepakket ontwikkelen over de spelregels van de golfsport, dat ook op een zakcomputer zou passen. Ze zochten financiële steun voor hun project bij de Royal and Ancient Golf Club of Saint Andrews.

Vandaag is Win-O-Rules realiteit. Het programma biedt golfers van alle niveaus de kans om bij een onduidelijke situatie in een mum van tijd de oplossing op te zoeken. De toegang tot de informatie is snel en eenvoudig, zelfs als je op het terrein met de club in de hand staat. De software draait namelijk niet alleen op vaste pc’s, maar ook op Palm of Pocket PC. In december verkreeg het programma trouwens een officiële licentie van Saint-Andrews, geldig voor minstens vijf jaar.

Het systeem is heel gebruiksvriendelijk. De gebruiker kan doorheen tal van schermen (15.000 in totaal) navigeren zonder het toetsenbord te moeten gebruiken. Op om het even welk moment kunt u terugkeren naar de startpagina om een term of begrip op te zoeken. De gemiddelde tijd die nodig is om een oplossing te vinden, varieert van dertig seconden tot anderhalve minuut, afhankelijk van de complexiteit van het probleem.

Het programma vermeldt ook duidelijk de straf die voorzien is voor bepaalde situaties. Bij niet minder dan 500 verschillende gevallen staat bovendien een grafiekje. In de Palm-versie neemt het allemaal minder dan 1 megabyte geheugen in beslag, dankzij een optimale compressie. Foute antwoorden zijn uitgesloten, op voorwaarde dat de gebruiker een Engelse basiswoordenschat van de golfsport beheerst. Voorlopig bestaat het pakket alleen in het Engels, maar binnenkort volgen andere versies. Voor meer inlichtingen kunt u terecht op www.winorules.com.

“Voorlopig is het internet ons verkoopcircuit, en de bestellingen komen goed binnen,” zegt Pierre Beretze, chief executive officer van de NV Win-O-Rules. Pierre de Crane, directeur verkoop en marketing, wil nog kwijt dat het product blijft evolueren. “Er komen talen bij, nieuwe oplossingen en beslissingen, maar ook technologische verbeteringen.”

De NV Win-O-Rules, die dankzij de inbreng van acht aandeelhouders een kapitaal van 265.545 euro heeft, lonkt naar een grote markt: de hele wereld met uitzondering van de Verenigde Staten, want daar aanvaardt de USPGA geen andere licenties.

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content