Strijd om Recticel nadert ontknoping

© BELGAIMAGE

Twee belangrijke adviseurs, ISS en Glass Lewis, raden de aandeelhouders van Recticel aan voor de verkoop van een afdeling te stemmen. De verwerker van polyurethaanschuim is daar blij mee. Greiner, dat een bod heeft lopen op Recticel, niet.

1 Hoe staat het met het bod op Recticel?

Nadat Greiner 27 procent van de aandelen van Recticel had gekocht van Bois Sauvage, moest de Oostenrijkse rivaal een bod lanceren op de resterende aandelen. Dat bod voor 13,5 euro per aandeel loopt tot 21 december, tenzij Greiner het intrekt omwille van besprekingen met de mededingingsautoriteiten. Het aandeel noteert vandaag tegen meer dan 16 euro. Recticel is tegen het bod.

2 Voor welke andere beslissingen staan de aandeelhouders van Recticel?

Door afdelingen te verkopen wil Recticel aandeelhouderswaarde naar boven halen en zichzelf minder aantrekkelijk maken als prooi. Op 6 december valt de belangrijkste beslissing: over de verkoop van de Engineered Foams-divisie aan het Amerikaanse Carpenter voor 11,65 euro per aandeel. Greiner zit vooral achter die divisie aan. De aandeelhouders moeten op 30 november geregistreerd zijn, om te kunnen stemmen. Op kerstavond 24 december stemmen de aandeelhouders over de verkoop van Bedding (Beka, Lattoflex en andere merken) aan het Portugese Aquinos voor 2,17 euro per aandeel.

3 Wat blijft nog over van Recticel na de eventuele ontmanteling?

Insulation, de divisie die isolatiemateriaal verkoopt aan de bouwsector. “Het hart van de strategie”, luidt het op de website van het bedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content