Steven Van Hoorebeke (54) ‘Ik kies maar drie aandachtspunten’

Mijn 80/20-regel is voor mij heilig. Ik beperk me telkens tot de drie aandachtspunten die 80 procent van de omzet genereren. De rest is voor de lange termijn.” Steven Van Hoorebeke is een jaar algemeen directeur Internationaal van SD Worx en stelt gemakkelijk prioriteiten. Voor zijn komst bij het hr-bureau was hij algemeen directeur België en Luxemburg van Fujitsu (2010), gedelegeerd bestuurder van Logica België (vijf jaar) en algemeen directeur van Oracle België (zeven jaar). Hij had een loopbaan in de informatica, van human resources had hij tot voor kort geen kaas gegeten. Hij laat zijn licht over de branche schijnen.

STEVEN VAN HOOREBEKE. “Internationale bedrijven hebben het voordeel dat ze maar via een interface moeten werken. In de verschillende landen worden de loon-gegevens ingevoerd in het systeem van de hr-partner waarmee we ginds werken. Die partner maakt zelf de omzetting naar ons payrollsysteem. Zo kunnen wij in een beweging een berekening uitrollen voor de volledige payroll van een internationaal bedrijf, die er dan ook eenvormig uitziet. Aan die payroll is ook een rapportering verbonden. Je kunt bijvoorbeeld meteen zien hoe het met het absenteïsme in je organisatie is gesteld. In de landen waar we zelf kantoren hebben, kunnen we natuurlijk ook direct hr-advies en consultancy aanbieden.”

U focust op drie aandachtspunten. Wat zijn die voor SD Worx Internationaal?

VAN HOOREBEKE. “De internationale sales en de samenwerking over de grenzen heen is de topprioriteit. Hoe werken we een goed model uit om bijvoorbeeld een Nederlandse klant te bedienen die in vier landen werkt? Ten tweede zoeken we hoe we het softwareprogramma kunnen versterken en ten derde willen we onze organisatie en kantorennetwerk in Frankrijk verbeteren.”

Verschilt SD Worx sterk van andere bedrijven waar u hebt gewerkt? Hebt u uw manier van werken moeten aanpassen?

VAN HOOREBEKE. “SD Worx is een Belgisch en niet-beursgenoteerd bedrijf. Dat is twee keer anders dan ik gewoon was. Doordat het bedrijf niet beursgenoteerd is, is er meer tijd om beslissingen te nemen die de lange termijn dienen. We hebben de kans te investeren over zes maanden of een jaar, om pas daarna de vruchten te plukken. Dat is heel anders dan resultaten moeten bereiken op kwartaalbasis.

“Die comfortabele situatie maakt dat binnen SD Worx een netwerkcultuur heerst. Om beslissingen te kunnen doordrukken, moeten die gedragen zijn binnen de hele organisatie. Dus moet je de banden aanhalen met verschillende afdelingen. Het voordeel van die benadering is dat een uiteindelijke beslissing door het hele bedrijf aanvaard wordt, standvastig is. Het risico is dat je te veel met commissies of comités gaat werken en de besluitvorming traag gaat verlopen. Ik denk dat we er moeten over waken die cyclus kort te houden.”

JDC

“Een beslissing die door het hele bedrijf aanvaard wordt, is standvastig”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content