Sterke Belgen

Onze landgenoten blijven sterk presteren. Thomas Pieters en Thomas Detry bewezen vorige week andermaal dat ze in groten doen zijn. In de Saudi International, een toernooi van de European Tour dat gespeeld werd op de Royal Greens G&CC in King Abdullah Economic City, finishten ze respectievelijk op de derde en de zesde plaats. Pieters speelde een schitterende laatste ronde en strandde uiteindelijk op drie slagen van de Noord-Ierse veteraan Graeme McDowell, die het haalde voor de Amerikaan Dustin Johnson.

Detry legde een grote regelmaat in zijn prestatie en eindigde al voor de vijfde keer op tien toernooien in de top vijf. Die uitstekende statistiek doet het beste verhopen voor de rest van het seizoen. Als de Brusselaar dat niveau ook vaker tot in de beslissende ronde kan aanhouden, behoort een eerste titel dit jaar zeker tot de mogelijkheden.

De drie Belgische topspelers in het grootste Europese circuit – naast Pieters en Detry is er natuurlijk ook nog Nicolas Colsaerts – raakten in de drie woestijntoernooien (Abu Dhabi, Dubai en Saudi-Arabië) allen voorbij de cut. In de Race to Dubai, het Europese klassement, is Pieters nu 14de en Detry 21ste.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content