‘Sterk team als fundament’

WIE

Koen Claerbout (47)

WORDT

CEO van Zenitel, een Noorse groep met hoofdkwartier in Oslo, vijftien vestigingen wereldwijd en een beursnotering in Brussel.

WAS

Koen Claerbout was van 1995 tot 2008 actief in managementfuncties bij multinationals. Hij begon bij BASF in onderzoek en ontwikkeling, en productie. Later volgden marketing- en salesfuncties bij Distrigas en Bekaert. Bij dat laatste schopte hij het tot general manager. Hij volgde ook een MBA bij Vlerick.

IEind 2008 tekende Claerbout voor een eerste managementbuy-in bij Altachem, samen met Saffelberg Investments. Na een tussenstop bij Jori ging hij in 2013 voor een tweede managementbuy-in bij Audioprof Group International, samen met 3D Investments.

WIL

“Zenitel is de marktleider in intelligente communicatie, zowel offshore- (zeevaart, energiesector) als onshore (beveiliging van gebouwen, industrie en transport). Ik heb de voorbije tien jaar veel ervaring opgedaan in bedrijven die bezig zijn met doorgedreven productinnovatie en hun technische producten wereldwijd verkopen. Dat is ook de uitdaging voor Zenitel. Zijn technologie en het sterke team zijn uitstekende fundamenten voor de verdere uitbouw van het bedrijf. Mijn opdracht is productinnovatie, onder meer via integratie met andere technologieën, zoals toegangscontrole, videobewaking enzovoort. Innovatie betekent ook streven naar eenvoudiger processen. We willen groeien dankzij die productinnovaties en de uitbouw van onze strategische partnerschappen. We willen ook geografisch uitbreiden.

“Ik hecht veel belang aan de teamspirit. De ideeën van de collega’s, onze businesspartners en andere stakeholders, vormen de basis voor de verdere uitbouw van onze business.”

VRIJE TIJD

Fietsen, wandelen, lezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content