Stellar Labs: Breinvriendelijk leren

Het Antwerpse Stellar Labs helpt bedrijven hun kennis efficiënter over te dragen. De recente aankoop van het leertechnologiebedrijf Onsophic moet helpen tekorten aan vaardigheden bij medewerkers weg te werken.

Wat doet Stellar Labs? “We passen inzichten uit de neuro-, cognitieve en sociale wetenschappen toe”, zegt medeoprichter Raf Seymus, de voormalige CEO van de techtalent-incubator Exellys. “Onze methode maakt het aanleren van vaardigheden eenvoudig en effectief, en steunt op onderzoek van de Britse leerexperte en medeoprichter Stella Collins.”

Hoe belangrijk is zo’n leermethode? “Tegen 2030 verwachten we op de arbeidsmarkt een tekort van 85 miljoen geschoolde medewerkers. De internationale markt van professionele trainingen is goed voor 320 miljard euro, maar slechts een kwart daarvan heeft een echte impact op de bedrijfsprestaties. Onze leermethode is evidence based, effectief én meetbaar.”

Wat brengt het nieuwe leerplatform? “De recente aankoop van de software van het Hasseltse Onsophic zorgt ervoor dat we onze wetenschappelijke inzichten kunnen aanbieden via een toegankelijk en datagedreven gebruikersplatform. Dat zal het effectief aanleren van skills en de kennisdeling in bedrijven extra ondersteunen en optimaliseren.”

Wie zijn de klanten? “Sinds 2019 zijn we actief in onder meer België, Nederland, Letland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Onze klanten zijn voornamelijk middelgrote en grote ondernemingen in diverse sectoren zoals banken, producenten van halfgeleiders, telecom, farma, biotechnologie, energie, IT, consultancy en mode.”

Krijgt Stellar Labs externe steun? “De Universiteit Antwerpen hielp ons bij de zoektocht naar de meest waardevolle data om het leerproces te ondersteunen. Die samenwerking hebben we te danken aan het innovatieagentschap Vlaio. We konden ook rekenen op financiële steun van KBC en PMV. Momenteel bereiden we een eerste kapitaalronde van 1 miljoen euro voor, waarbij we ons vooral richten tot businessangels.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content