STABROEK. GRONDIG GEREINIGD

Het Belgische Hydro Cleaning International kreeg van Esso Rotterdam de beste punten en ging aan de haal met een award voor beste ondernemer van 1994.

De 75-man sterke KMO uit Stabroek is sinds 1987 aktief in de industriële reiniging. Op de eerste plaats komen de opdrachten in petrochemische bedrijven de raffinaderijen, waaronder ook Esso Rotterdam. Daarnaast komt, wanneer in een bedrijf een produktie-eenheid wordt stilgelegd, Hydro Cleaning International (HCI) ter plaatse om de afgedankte toestellen te openen en te reinigen. Met deze tijdelijke kontrakten bestrijkt men zowat heel West-Europa. HCI is ook werkzaam in de autonijverheid. Zo haalt men bij Opel Belgium, Volvo en Renault-Vilvoorde de afvalstoffen op. Afvaltransporten worden, tenslotte, ook uitgevoerd in onderaanneming van andere bedrijven. Tijdens het boekjaar 1993-1994 realizeerde men een omzet van ruim 308 miljoen. Een groei van 13 % tegenover het vorige jaar. Voor dit jaar verwacht de beste aannemer van 1994 nog een groei van 10 %.

Onlangs ontving HCI van Esso Rotterdam een “bewijs van erkenning voor uitstekende inzet en resultaat op veiligheidsgebied in het jaar 1994”. Uit een groep van een veertigtal ondernemers kwam de Belgische KMO naar voor als de beste. “De award toont toch ergens aan dat we op de juiste weg zitten en dat België op het vlak van industriële reiniging vrij ver gevorderd is, ” stelt een zelfverzekerde Jürgen Matthijs. “Ik denk zelfs dat wij op de Nederlandse en Duitse konkurrentie een stap voor staan. “

“De laatste jaren beginnen de Belgische bedrijven zich beter te organizeren op het vlak van veiligheid en kwaliteit, ” beaamt Matthijs. “Bovendien kunnen we ons nog altijd beroepen op de enorme werkkracht en de kennis van onze mensen. Dat is onze grote troef. “

Wat is nu het belang van deze award ? Matthijs : “Wanneer men voor Esso een opdracht heeft afgewerkt, wordt dit besproken op een kommissie. Wordt het werk excellent bevonden, dan brengt dit voordelen mee voor volgende kontrakt-toewijzingen. ” Zo deed het industriële reinigingsbedrijf uit Stabroek reeds in 1993 een eerste grote job bij Esso. Voor de opdracht, met een prijskaartje van zowat 17 miljoen, kreeg men ook al de vermelding excellent. “Dat heeft als gevolg dat Esso voor een zelfde projekt in 1996 rechtstreeks met ons is komen praten. Wij krijgen de opdracht mits we dezelfde voorwaarden kunnen bieden. Esso gaat voor een soortgelijke opdracht zelfs niet langer de markt op. ” De Rotterdamse raffinaderij gaat daarbij zover een voorsprong van 5 tot 10 miljoen in prijs op de konkurrenten toe te staan.

JURGEN MATTHIJS (HCI) Beter dan Duitse en Nederlandse konkurrenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content