Spaarbankdirecteur trekt naar kmo

Voormalig spaarbankdirecteur Rudy Dupont was op zoek naar een baan bij een ambitieuze Vlaamse kmo. Die vond hij bij Belgian Family Office.

De voorbije vijftien jaar was Rudy Dupont aan de slag in het internationale bankverkeer en internetbanking. In die wereld zijn alweer fundamentele veranderingen op til. Tijd om zich uit de retail terug te trekken en zich naar de next level te begeven, vond de voormalige algemeen directeur van Cortal Consors. Sinds 1 december 2006 is hij bestuurder-directeur bij de financiële butler, zoals Belgian Family Office (BFO) zich profileert.

Dupont kende de aandeelhouders van BFO al, maar had andere redenen voor zijn overstap. Hij wilde werken voor een ambitieuze Vlaamse kmo. “Ik wilde ook aan de kant van de ondernemer staan,” voegt Dupont toe. “Het feit dat ik niet langer van Oost-Vlaanderen naar Brussel moet rijden, is mooi meegenomen.”

In zijn nieuwe functie is Dupont eindverantwoordelijke voor elke klantenrelatie, al zijn ook de andere ambities niet min. BFO wil de markt en de behoeften zo snel mogelijk invullen. “Dat klinkt groots, maar het aanbod is schaars,” zegt Dupont. Onder zijn leiderschap is de bedrijfsstructuur grondig herschikt tot businessunits met verregaande delegatie, en een directiecomité dat stuurt en controleert. “Die herstructurering was al in gang gezet,” relativeert Dupont. “Ik heb er een turbo bij geplaatst.”

Dertig jaar geleden begon Dupont kennis te sprokkelen. Hij wilde voortstuderen, maar niet aan de universiteit en behaalde een bachelordiploma Bedrijfsmanagement. Al gauw rolde hij de banksector in. De openbaring kwam er wanneer Dupont zijn master Marketing & Advertising behaalde aan de Solvay Business School. “Toen zag ik de mogelijkheden van internet,” aldus Dupont. Daarom ging hij aan de slag bij het toen vooruitstrevende Cortal Consors. De marketing- en strategie-ervaring die hij daar opdeed, komt Dupont nu goed van pas, vooral bij het klanten rekruteren.

Na de werkuren maakt Dupont tijd voor sociale projecten. “Ik heb altijd veel gekregen, dus is het logisch dat ik nu veel geef,” filosofeert hij. Samen met de Rotary Club van Gent bouwt hij in samenwerking met Plan een school in Cambodja.

RUDY DUPONT (BELGIAN FAMILY OFFICE)

WAS: algemeen directeur Cortal Consors.

IS: bestuurder-directeur Belgian Family Office.

VRIJE TIJD: reizen, golfen, zich inzetten voor sociale projecten.

SJS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content