Soppen bij beurskoersen

Wie is langsgegaan bij Batibouw, zal het meer dan ooit beamen: de badkamer is een belangrijke plaats in huis geworden. Een rustpunt in ons drukke bestaan, een vertrek waarin het goed verpozen is. Noem het versneld herbronnen. Nooit was er meer keuze voor de uitrusting van dat vertrek waar we ‘s ochtends en ‘s avonds eens langskomen: stoomdouchecabines, jacuzzi’s of gewoon de heerlijkst gevormde kranen. Daarom is de badkamer ook een van de duurste plekjes in huis geworden. Voor een miljoen in Belgische franken moet u zich niet eens meer inspannen, als u echt grondig aan het renoveren slaat.

En ja: voor wie er geld tegenaan gooit, is een televisiescherm zeer zeker een optie. Want het kan in perfect veilige omstandigheden, languit in het bad voor het scherm. Er is immers aangepaste hardware op de markt. Perfect en vooral veilig geïntegreerd in het geheel. Met de klemtoon op veilig, want met elektrische toestellen is het uitkijken in een badkamer.

Saniview, fabrikant die zich specialiseert op dit terrein, heeft perfect waterdichte lcd-schermen die beantwoorden aan de CE-norm, gebouwd op basis van een scherm van LG/Philips. In twee diagonaalmaten, 15 (38 centimeter) of 26 inch (66 cm). Er is er ook eentje van 19 inch, maar dat wordt helaas niet in België verdeeld. Het toestel wordt in de muur ingebouwd en komt standaard met een set luidsprekers die in het plafond worden gestopt. De afstandsbediening is al even waterdicht als het scherm, en mag dus gerust eens uit uw handen glippen. Meer zelfs: u mag ze ook gewoon zelfs even niet terugvinden onder dat schuim, want op de glasplaat van het scherm zitten aanraaktoetsen.

Voorts is dit televisietoestel er eentje dat u gebruikt zoals elk ander scherm. Met teletekst natuurlijk, maar ook alle klassieke aansluitingen (uiteraard veilig achterin). In combinatie met een programmeerbare afstandsbediening wordt het mogelijk om vanop een afstand de aangesloten dvd-speler of digitale ontvanger te bedienen.

Voor de omlijsting is het kiezen uit een tiental kleuren, het oog wil immers ook wat als de televisie niet op staat. Reikt uw budget voorbij de instapprijs (2050 euro, uiteraard zonder plaatsing) en wilt u het iets chiquer, dan is er ook een verchroomde of geborstelde sierlijst. Waarna u helemaal klaar bent om op CNN in een soppende oase van rust de beurskoersen voorbij te zien schuifelen.

Jo Bossuyt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content