Sociaal netwerk voor sportieve studenten

Nova Sport is een mobiele app waarmee studenten toegang krijgen tot sportprogramma’s van universiteiten en hogescholen. Ze kunnen er ook sportsessies en accommodatie mee reserveren en elkaar terugvinden op basis van hun interesses en hun sportieve niveau. Onderwijsinstellingen kunnen via het platform hun sportaanbod beheren.

Wie zijn de oprichters? Amir Fattal studeerde businessengineering aan de ULB, zijn broer Karam volgde er een opleiding psychologie. In hun derde bachelorjaar richtten ze Nova Sport op. Ze konden meteen rekenen op de steun van een tiental Belgische universiteiten en hogescholen. Vandaag zijn dat er twintig.

Wie zijn de gebruikers? Nova Sport is vooral actief in Brussel en Wallonië, en binnenkort in Vlaanderen. Via een partnerschap met het Erasmus Student Network is de sociaalnetwerkapp ook toegankelijk voor studenten aan universiteiten in heel Europa. Er zijn 57.000 gebruikers.

Krijgt Nova Sport externe steun? Amir en Karam Fattal konden rekenen op het zaaigeld van businessangel Jean Zurstrassen, de medeoprichter van Keytrade Bank, Skynet en Tunz.com. Ze bereiden een extra kapitaalronde voor. Hun start-up maakte deel uit van de incubator- en acceleratorprogramma’s StartLAB.Brussels en Startit @KBC en geniet de steun van de accelerator imec.istart.

Wat brengt de toekomst? Sinds enige tijd biedt Nova Sport zijn diensten ook aan bedrijven aan, om werknemers te verbinden via sport. Tegen eind 2023 mikt het jonge Brusselse bedrijf op enkele honderdduizenden gebruikers. Er wordt gewerkt aan een verdere internationalisering – eerst in Europa en nadien in de Verenigde Staten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content