Snelle racer

PIETER DENYS "Ons wagenpark bestaat al uit meer dan 250 wagens." © FOTOGRAFIE THOMAS DE BOEVER

Pieter Denys veroverde in een recordtempo zijn plaatsje in de transportwereld. Vorig jaar boekte Xwift een omzet van 17 miljoen euro. Die wil de Oost-Vlaming de komende jaren verdubbelen. Of dat zal lukken, hangt vooral af van het vinden van voldoende chauffeurs.

Nog geen jaar geleden nam het transportbedrijf Xwift zijn intrek in een nieuw hoofdkwartier in Nazareth. In de inkomhal prijken enkele opvallende trofeeën. Het bedrijf won tussen 2016 en 2018 driemaal na elkaar de titel van Gazellen Transport & Logistics. Gelukkig is er nog plaats voor de trofee van de Trends Gazellen Ambassadeur bij de middelgrote bedrijven in Oost-Vlaanderen.

De oprichter en zaakvoerder, Pieter Denys, is trots op de nieuwbouw met een prijskaartje van 5,5 miljoen euro. De panoramische kantoorruimte op de tweede verdieping is de werkplek van de dertig bedienden. De verdieping daaronder is ingericht als ontspanningsruimte met fitnesstoestellen, een biljarttafel, een zithoek en een keuken. Op de benedenverdieping gebeurt het onderhoud van het wagenpark. “Ons wagenpark bestaat al uit meer dan 250 wagens: bestelwagens, huifwagens, wagens voor ADR-, koel- en vriestransport, en wagens met een meeneemheftruck”, somt Pieter Denys op. De kelderverdieping is uitgebouwd tot een atelier waar mecaniciens de racewagens van Denys klaarstomen.

Snelle racer

Personeel

Nadat hij enkele jaren met een gehuurde bestelwagen transportopdrachten had uitgevoerd, begon Pieter Denys in 2007 met zijn transportbedrijf Xwift. Denys probeerde het verschil met de concurrentie te maken. “We doen alles in eigen beheer met eigen wagens en met uitsluitend Nederlandstalige mensen. Bovendien vervoeren we nooit goederen van verschillende klanten in één wagen, wat het risico op tijdverlies en diefstal reduceert.”

Met innovatieve ingrepen probeert Pieter Denys zijn goede mensen aan boord te houden. “We belonen onze chauffeurs als ze goede punten scoren, onder meer op ecovriendelijk rijden en goede ongevallenstatistieken. Zodra ze voldoende punten hebben verzameld, krijgen ze een firmawagen of een evenwaardig alternatief. Via een platform kunnen ze hun traject volgen.”

Racing Events

Enkele jaren geleden kreeg Pieter Denys een burn-out. Sindsdien werkt hij nog maximaal 50 uur per week. Ontspanning vindt hij in de autosport. Dat inspireerde hem om een nieuw initiatief uit de grond te stampen. “Met Xwift Racing Events willen we iedereen de kans geven een racepiloot te worden. We stippelen een persoonlijk traject uit om een racelicentie te behalen. Het hoogtepunt is de deelname aan de 24 uur van Zolder met vier collega’s en een bekende Vlaming per wagen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content