Shoppen in de financiële supermarkt

Thibault de Barsy maakt een opmerkelijke stap: van een telecombedrijf in Maleisië naar een onlinebank in België.

Thibault de Barsy studeerde af als handelsingenieur aan Solvay ULB in 1996 en heeft het grootste deel van zijn loopbaan doorgebracht in de telecommunicatie. “De start van mijn carrière was nogal klassiek. Ik begon bij PricewaterhouseCoopers, maar stapte later over naar Belgacom. In die jaren haalde ik mijn diploma van financieel analist.”

De Barsy ging daarna in op het voorstel om over te stappen naar Proximus, het gsm-filiaal van de groep. “Bij Proximus nam ik deel aan de vernieuwing van het volledige internationale aanbod en heb ik de roaming vernieuwd. Na verschillende opdrachten in het productmanagement werd ik verantwoordelijk voor het grootste deel van de marketingactiviteiten bestemd voor de professionele klanten en ondernemingen.”

Toen werd het tijd om een jeugddroom te realiseren. De Barsy, inmiddels gehuwd, was al van kindsbeen af gepassioneerd door Azië. Hij sprak met zijn vrouw af dat, als ze de kans kregen, ze samen een tijdje buitenlandse lucht zouden gaan opsnuiven. Die kans kwam toen zijn vrouw van haar werkgever, PricewaterhouseCoopers, het aanbod kreeg om in Azië te gaan werken. “Zodoende zijn we naar Kuala Lumpur (Maleisië) vertrokken. Ik stuurde mijn CV naar een paar telecombedrijven. Gedurende twee jaar was ik marketingmanager ondernemingen bij Maxis, één van de sterkst groeiende telecomoperatoren van Zuidoost-Azië. Maleisië heeft zowel een Maleisische als een Chinese en een Indonesische identiteit. Onze communautaire problemen zijn klein bier vergeleken met de situatie in dat land.”

Het echtpaar De Barsy had op voorhand afgesproken de buitenlandse ervaring te beperken in de tijd. “Wie te lang in het buitenland vertoeft, raakt ontheemd. Dan wordt de terugkeer steeds moeilijker. Na die twee jaar hebben we de knoop doorgehakt en zijn we teruggekeerd. Ik had het geluk dat ik meteen bij Keytrade Bank aan de slag kon.”

De 34-jarige Thibault de Barsy heeft de opdracht de groei van Keytrade Bank te versnellen en een nog breder gamma van investerings-, beleggings- en spaarproducten op de markt te brengen. Sinds de toetreding tot de groep Crédit Agricole profileert Keytrade Bank zich meer en meer als een online financiële supermarkt.

Thibault de Barsy

IS: sales & marketing director van Keytrade Bank

VRIJE TIJD: (barokke)

muziek, duiken

JST

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content