Seizoensopener in Abu Dhabi

THOMAS PIETERS Een van de drie Belgen in Abu Dhabi. © Getty Images

Met het Abu Dhabi Championship, dat deze week begint, serveert de European Tour zijn eerste toernooi van het seizoen. Het is het eerste evenement dat wordt georganiseerd onder de nieuwe naam DP World Tour. Het seizoen bestaat uit 45 toernooien die met minstens 2 miljoen dollar per evenement ook meer prijzengeld krijgen. Dankzij de synergie met de Amerikaanse PGA Tour krijgen de Europese spelers de kans in juli deel te nemen aan het Barbasol Championship en het Barracuda Championship in de Verenigde Staten. Omgekeerd zal de Scottish Open toegankelijk zijn voor de sterren van het Amerikaanse circuit.

Het toernooi in Abu Dhabi zet meteen de toon. Met het label Rolex Series krijgt het een prijzenpot van 8 miljoen dollar. Het wordt daarmee een van de belangrijkste toernooien van het seizoen. Het deelnemersveld oogt dan ook indrukwekkend. De meeste Europese topnamen komen aan de afslag, van Rory McIlroy tot Viktor Hovland, naast titelverdediger Tyrrell Hatton, Tommy Fleetwood, Lee Westwood, Ian Poulter en Henrik Stenson. Ook de Amerikaan Collin Morikawa, de winnaar van de Race to Dubai, is van de partij.

Ons land wordt vertegenwoordigd door drie spelers. Thomas Pieters, die het seizoen 2021 afsloot met een overwinning in de Portugal Masters, wil dit jaar zo snel mogelijk doorstoten tot de top vijftig van de wereld en opnieuw zijn niveau van 2016-2017 halen, toen hij deelnam aan de Ryder Cup en vierde werd in de Masters van Augusta. In de winter van 2020 kon hij zich amper voorbereiden op het seizoen door een botbreuk in de hand, maar deze keer heeft hij heel hard getraind met het oog op dit nieuwe seizoen. Bovendien presteert hij doorgaans goed op het parcours van de Yas Link, waar hij al drie keer in de top vijf finishte.

Ook Thomas Detry begint ambitieus aan het seizoen. De Brusselaar wil in 2022 zijn eerste toernooi in de DP World Tour winnen, aan zo veel mogelijk majors deelnemen en een plaats in de top vijftig van de wereld veroveren. Speltechnisch heeft Detry daar alles voor, zodat hij vooral mentaal een stap vooruit moet zetten.

De derde Belg in Abu Dhabi is Nicolas Colsaerts, maar zijn voorbereiding op het nieuwe golfseizoen werd verstoord door nierproblemen. Vanwege zijn verzwakte immuunsysteem komt hij niet op zijn sterkst aan de afslag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content