Secury360, proactief beveiligd tegen inbrekers

Secury360 combineert camera’s, artificiële intelligentie en een community van mensen tot een waterdicht beveiligingssysteem.

Hoe werkt Secury360? “Onze gepatenteerde oplossing laat artificiële intelligentie los op de beelden van camera’s rondom woningen of bedrijfsgebouwen”, zegt medeoprichter en CEO Frederick Jacobs. “Die filtert de beelden continu. Na de detectie van een potentiële indringer wordt onze community automatisch gealarmeerd. Zodra drie gecertificeerde personen het gevaar bevestigen, zorgt een sirene voor de afschrikking.”

Hoe doeltreffend is het systeem? “Traditionele alarmsystemen treden in werking als de inbreker binnen is. Onze oplossing is proactief. Een dief heeft gemiddeld 3 minuten nodig om binnen te raken, terwijl onze tweestapsverificatie in minder dan 30 seconden een dreiging met 100 procent zekerheid detecteert. Bovendien is onze technologie zelflerend, waardoor het systeem almaar slimmer wordt.”

Krijgt het bedrijf externe steun? “We zijn in 2019 gestart met eigen kapitaal. Bij een kapitaalronde in 2020 is U2P ingestapt, een holding die duurzame en innovatieve ondernemers steunt. We konden ook rekenen op 320.000 euro subsidies en een achtergestelde lening van de investeringsmaatschappij LRM. Sinds kort maken we deel uit van het begeleidingsprogramma Scaleup Vlaanderen.”

Wat is het omzetdoel? “In het eerste jaar wilden we 1000 licenties verdelen over 300 projecten. Intussen lopen we voor op schema. Tegen 2024 willen we in tien landen aanwezig zijn. We mikken dan op 20.000 licenties, verdeeld over 4800 projecten.”

Wat is de groeistrategie? “We hebben ons concept vooral gevalideerd op de Belgische markt. We werken daarvoor samen met erkende beveiligingsinstallateurs. We praten ook met verzekeraars. Voor onze internationalisering werken we samen met FIT. Zo komen we in het buitenland in contact met camerafabrikanten, meldkamers en installateurs.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content