‘Second opinion voor sleutelfuncties’

WIE

Koenraad Goris (55)

IS

Associate Partner bij de executive searcher Stanton Chase

WAS

“Mijn loopbaan startte in de klinische sector, na een master in klinische psychologie en een master in familiale en seksuologische wetenschappen”, vertelt Koenraad Goris. “Daarvoor was ik een wetenschappelijk assistent aan de KUL en was er een intermezzo als reserveofficier in het leger, waar ik de wereld van rekrutering en selectie ontdekte. In de jaren negentig werkte ik als managing consultant in een Belgisch rekrutering- en selectiebedrijf. In 2002 werd ik weggekaapt om countrymanager voor België en Luxemburg te worden van een internationaal hr-consultancybedrijf. Ik groeide door tot partner en kreeg de verantwoordelijkheid om de grotere klanten wereldwijd te bedienen. Ik heb in zo’n dertig landen leiderschapstrajecten geleid. In 2016 startte ik bij PwC als director People & Organisation. Ik was vooral verantwoordelijk voor het talentmanagement en de leiderschapsdiensten.”

WIL

“Bij Stanton Chase trek ik de afdeling Practice Leadership Services”, zegt Goris. “We zullen ons richten op projecten in assessment- en developmentcenters op het niveau van seniormanagement, leiderschapstrajecten en successieplanning. Die diensten zijn erg complementair met de bestaande zoekactiviteiten. Klanten doen meer en meer een beroep op een second opinion wanneer ze sleutelfuncties invullen, omdat een snelle, ondoordachte aanwerving veel duurder en rampzaliger is dan een weloverwogen beslissing. Ik verwacht de hr-consultancydiensten van Stanton Chase daarmee uit te breiden, en mijn kennis en ervaring te delen met collega’s uit alle landen waar Stanton Chase zit.”

VRIJE TIJD

“Yoga, hardlopen, fietsen en sporadisch golf. Mijn partner is stedenbouwkundige, wat zich in architecturale trips vertaalt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content