Schikken en tikken

Computers beheren vergt vooral een goede dosis orde. Computer Admin helpt. En wat dacht u van een programma dat u precies vertelt hoe laat het aan de andere kant van de wereld is?

Computer Admin van Chickengirl Software is een FileMaker Pro database waarmee u computers, randapparatuur en software eenvoudiger kan beheren. Het programma verzamelt serienummers en registratienummers, zodat u precies weet wat op welke computer geïnstalleerd is. In eerste instantie is dit natuurlijk bedoeld om bij een eventueel probleem vrij eenvoudig alle software met zijn respectieve licentienummers te kunnen herinstalleren zonder dat u alles hoeft op te zoeken in zorgvuldig opgeborgen dozen of verpakkingen. In tweede instantie kan het ook een hulp zijn in geval van inbraak. Zo beschikt u meteen over de serienummers van de verdwenen pc’s, op voorwaarde dat u wel een back-up gemaakt heeft van uw gegevens en ze buiten uw bedrijf bewaart.

MEEST VOORKOMENDE FOUTEN.

Het volledige programma kost 100 dollar (zowat 3700 frank), al kan u zich ook registreren voor 30 dollar. Dit laatste geeft u het recht ongelimiteerde records aan te maken met de sharewareversie, die beperkt is tot het monitoren van tien pc’s.

Naast het opnemen van serie- en registratienummers van zowel hard- als software, biedt Computer Admin u ook de mogelijkheid voor iedere computer een bepaald profiel op te stellen.

Via Maintenance Info en Trouble Calls kan u aangeven wat de meest voorkomende fouten zijn op een pc (om zo bij herhaling een snellere oplossing te kunnen aanbieden) of wanneer de meest recente onderhoudsbeurt verricht werd. Via Reports kan u vervolgens alle gegevens over een bepaalde computer op een eenvoudige en overzichtelijke wijze afdrukken. De kostprijs van dit pakketje (3700, respectievelijk 1100 frank) is stevig. Ten slotte moet u het registreren nog zelf doen.

HOE LAAT IS HET IN TOKIO?

WB Clock van Alexei & Cheri Grishin is vooral voor wie internationaal werkt een prettig toetje. Als het hier drie uur is, hoe laat is het dan in Canberra, Australië? WB Clock zegt het u – als u tenminste de tijdszone kent waarin uw correspondent zich bevindt. Het programma bevat indicatieve steden per tijdszone, maar voor Brussel moet u wel Berlijn selecteren en dan de naam aanpassen. Het helpbestand geeft een lijst van toepasselijke tijdszones per land.

Daarnaast zit er een chronometer en een timer in, wat de telefoonrekening laat monitoren en juiste tijdsopgaven helpt doen in uw werkblad. Mocht u ondertussen om tien voor vier ook nog een telefoontje willen plegen, dan programmeert u de alarmklok die u, indien gewenst, een boodschap meegeeft.

Nadeel van dit programma is dat het gebruik maakt van de systeemklok van uw pc. Wanneer die niet juist werkt of fout is ingesteld, heeft u hier niet veel aan. Registratie kost 15 dollar (550 frank) en helpt u van het vervelende Unregistered opstartschermpje af.

Computer Admin (2057K, werkt ook op Macintosh): http://www.chickengirl.com

Wb Clock (283 kb): http://members.tripod.com/~wbclock

PDH

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content