Rustige start

Al meer dan 21.000 spelers hebben zich ingeschreven voor de Beleggerscompetitie, die op 17 februari van start is gegaan.

In de eerste week van de Beleggerscompetitie was er weinig beweging op de aandelenmarkten. Daardoor viel met turbo’s niet zo veel geld te verdienen. Het aandeel van het biotechbedrijf ThromboGenics was op Euronext Brussel een van de lichtpunten. De koers schoot hoger door speculaties over een overname.

De Beleggerscompetitie loopt nog tot vrijdag 7 mei 2014. U kunt zich nog altijd inschrijven op de website http://beleggerscompetitie.be. De wedstrijd staat open voor natuurlijke personen vanaf achttien jaar, die gedomicilieerd zijn in België. Studenten moeten een inschrijvingsbewijs van een universiteit of een hogeschool kunnen voorleggen, en mogen niet ouder zijn dan 25 jaar. De deelname is gratis, maar u kunt zich maar één keer geldig inschrijven.

Experimenteren met turbo’s

Als u deelneemt, krijgt u bij de start een fictief kapitaal van 100.000 euro. Dat bedrag kunt u beleggen in aandelen die noteren op de Euronext-beurzen van Brussel, Amsterdam en Parijs. U kunt ook aandelen kopen die deel uitmaken van de Duitse Dax-30-index. Daarnaast kunt u opteren voor een van de twintig trackers op Euronext. In een aandeel of een tracker kunt u maximaal 10 procent van de waarde van uw portefeuille investeren.

U kunt ook experimenteren met turbo’s. Die afgeleide producten hebben een hefboom, zodat uw winsten sneller toenemen. Het percentage turbo’s dat u kunt kopen, is beperkt tot maximaal 5 procent van de waarde van uw portefeuille. Er zijn turbo’s long en short op de AEX-index, de DAX-index en goud. Omdat sommige series weinig worden verhandeld, kunnen turbo-orders dagelijks worden uitgevoerd tegen de slotkoers.

Nodig een vriend uit

Boven op het virtuele startkapitaal van 100.000 euro kunt u 17.000 euro virtueel geld verdienen door vrienden uit te nodigen en de dagelijkse quizvraag te beantwoorden. Per vriend die zich inschrijft en die een portefeuille aanmaakt, krijgt u 500 euro virtueel geld, met een maximum van 2500 euro. De mogelijkheid om vrienden uit te nodigen, is beperkt in de tijd. Na vrijdag 28 maart 2014 wordt die functie gedesactiveerd. Een juist antwoord op de dagelijkse quizvraag levert telkens 250 euro op, die u onmiddellijk kunt beleggen.

Twee klassementen

Net zoals vorig jaar zijn er twee klassementen: een algemeen klassement en een voor studenten. De winnaar krijgt een Hyundai i30 Wagon ter waarde van 18.099 euro, de beste student wint een Hyundai New i10 ter waarde van 9999 euro. Elke week wordt een prijs uitgereikt aan de beste belegger in beide competities. De winnaar van de weekprijs krijgt een Samsung Galaxy Tab 3 met een waarde van 199 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content