Rory McIlroy wint weer

RORY MCILROY "Ik ben heel blij dat ik op het juiste moment mijn beste niveau hervind." © Getty Images

Met de Wells Fargo Open, een toernooi in de PGA Tour, heeft Rory McIlroy eindelijk een punt gezet achter een sombere reeks van 554 dagen zonder overwinning. Zijn recentste zege dateerde van 2019, met het WGC Sjanghai. McIlroy hoopt dat het tij gekeerd is. De 32-jarige Noord-Ier komt donderdag op Kiawah Island in South Carolina dan ook heel gemotiveerd aan de afslag van het PGA Championship, het tweede grandslamtoernooi van het jaar.

Toen McIlroy bij de profspelers debuteerde, wees Tiger Woods hem meteen aan als zijn opvolger. De Noord-Ier won voor zijn 25ste al vier majors (twee keer PGA, één keer US Open en British Open) en werd snel de nummer één van de wereld. Maar de voorbije jaren deemsterde McIlroy wat weg. Vooral in grandslamtoernooien slaagde hij er niet meer in een rol van betekenis te spelen, omdat hij er een gewoonte van maakte in de laatste rondes helemaal onderuit te gaan.

Op Kiawah Island krijgt de lieveling van het Britse publiek de kans nog eens een major te winnen. Het parcours is op zijn maat gesneden. In 2012 was hij er de beste in het PGA Championship. En de verlossende overwinning in Charlotte geeft hem vleugels. “De voorbije maanden waren bijzonder moeilijk. Ik wilde meer snelheid in mijn swing krijgen, misschien onbewust ingefluisterd door de slagkracht van Bryson DeChambeau. Maar dat was geen goed idee”, geeft hij toe. “Ik verloor alle referentiepunten.”

De Noord-Ier riep de hulp van Pete Cowen in. Hij is zeventig, maar nog altijd een van de meest gerenommeerde en ervaren coaches van de wereld. Dat intensieve werk werpt zijn vruchten af. Met zijn overwinning op het parcours van de Quail Hollow liet McIlroy indrukwekkende cijfers optekenen (78% van de greens in regulatie, 43 putts op 43 binnen vanaf minder dan 1,8 meter). “Ik ben heel blij dat ik op het juiste moment mijn beste niveau hervind”, zegt McIlroy.

Rory McIlroy vindt golfen zonder publiek maar niets. “De pandemie heeft de wereld op zijn kop gezet. We hadden het geluk dat we ons beroep konden blijven uitoefenen, maar zonder de aanmoediging van het publiek is het niet hetzelfde. Nu er stilaan weer toeschouwers langs de fairways opduiken, heb ik het gevoel dat ik herleef.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content