Robots als huisbedienden

ZUCCHETTI ORAZIO: ELEGANTE SCHOONMAAKROBOT

De Orazio van Zucchetti is een schoonmaakrobot die naar goede Italiaanse traditie heel stijlvol is vormgegeven. Hij/zij maakt op eigen houtje alle types vloeren schoon met behulp van vijf schoonmaakprogramma’s die ingesteld worden afhankelijk van de vloer, de duur, en de snelheid waarmee moet worden schoongemaakt. Orazio is uitgerust met een lcd-scherm met 12 functietoetsen en detecteert zelfstandig obstakels. Bij hindernissen keert de robot 5 cm op zijn stappen terug, om vervolgens verder te gaan met schoonmaken. De robot kan geprogrammeerd worden om vloeren schoon te maken terwijl u niet thuis bent. Niet te koop in België, alleen via internet (www.zucchetti.it). Prijs: 2500 euro.

AUTOMOWER ELECTROLUX: ZELFSTANDIGE GRASMAAIROBOT

Wie het gras geregeld tot kniehoogte laat groeien, om vervolgens met een vermoeide zucht achter de grasmachine plaats te nemen, kan zich voortaan een vervelende klus besparen. De Automower van Electrolux is een zelfstandige grasmaairobot die grote en kleine gazons voor zijn rekening neemt. Voorwaarde is dat u de tuin omzoomt met een begrenzingsdraad, die de robot waarschuwt dat hij niet verder mag. De volautomatische grasvreter heeft een mulchsysteem, waardoor het gras zeer fijn gemaaid wordt en het afval als natuurlijke bemesting kan worden gebruikt. Contactsensoren zorgen ervoor dat de robot rechtsomkeer maakt wanneer hij op een hindernis botst. De Automower is beveiligd met een pincode en een alarm. Het toestel kost 1999 euro.

IROBOT SCOOBA: VERNUFTIGE DWEILROBOT

Huishoudmoe? Dweilen hoeft u alvast niet meer zelf te doen: het Amerikaanse iRobot heeft met de Scooba een vernuftige dweilrobot op de markt. Het apparaat heeft twee aparte watertanks en gebruikt vuil water niet opnieuw. Hoewel de Scooba klein van stuk is, bevat de tank met schoon water grofweg één liter waarmee met gemak 14 vierkante meter wordt schoongemaakt. De Scooba is simpel, klein en makkelijk in het gebruik, waardoor u kunt luieren terwijl de vloer geschrobd wordt. Of de vloer ook glimmend schoon is na het hoogtechnologische gepoets van de Scooba, kunnen we u helaas niet zeggen. In Amerika en via het internet (www.irobot.com) te koop voor 399 dollar. Op verkooppunten in Europa is het nog wachten.

Centrale stofzuigsystemen bestaan al langer, maar lijken nu pas stilaan ingeburgerd te raken. De Millenniumreeks van Elek-Trends is een centraal stofzuigersysteem met een discrete vormgeving en een rist technische vernieuwingen: fabricatie in PC/ABS, een onontvlambaar en roestwerend antistatisch materiaal, een laag geluidsniveau, een sterke schokbestendigheid, optimalisatie van het primaire cycloonfiltereffect, een geïntegreerde luchtinvoer en een nieuw bevestigingssysteem. Prijs voor een toestel, voldoende voor een traditioneel huis met 4 à 5 aansluitingen (met een maximale afstand van de vacuümaansluiting tot aan de motor van 20 meter) bedraagt 900 euro (unit, aansluitingen, accessoires en geluidsdemper inbegrepen).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content