REX ANTWERPEN

Gaumont wel, Virgin niet

Gaumont bestelt twee nieuwe zalen in het Rex-complex in Antwerpen. Hiermee breidt de Franse filmgroep haar toekomstige accomodatie uit met 317 zetels. Vorig jaar werden al 15 zalen (3700 stoelen) bij de bouwpromotor bestaande uit WDP Belgium (50 %), Betonimmo en Batipont Immobilier gekocht. De twee zalen, zeggen critische bronnen, komen er niet zozeer omdat het bioscoopproject een gewaarborgd succesnummer zal worden, maar omwille van een betere programmering van het filmaanbod. Wie in het centrum van Antwerpen flaneert, stelt de groeiende inzinking van de Keyserlei en omgeving vast. De Antwerpse centrumstraat kent een exotische immobiliaire ontwikkeling.

Projectmanager Luc Plasman : “September ’95 zijn we met de bouwwerken begonnen. De totale investering beloopt 1,3 miljard frank. Naast het zalencomplex en een ondergrondse garage beide zijn al verkocht aan respectievelijk Gaumont en Parking Roosevelt bevat het multifunctioneel project ook winkelruimtes. Oorspronkelijk was aan de Keyserlei eveneens een hotel voorzien, maar die idee werd vervangen door appartementen toen uit een marktstudie bleek dat er in Antwerpen voldoende luxe-logiesplaatsen voorhanden zijn.”

Behalve een overeenkomst met Interbrew en enkele horeca-zaken, raakt de verhuur van de commerciële panden moeilijk van de grond. In het begin hoopte de bouwpromotor op een contract met Virgin Megastore. Maar de groep van Richard Branson koos vorige maand voor het nabijgelegen Century Center als locatie. Nochtans bevindt zich in dat winkelcentrum al Opus. Deze platenzaak van Luc Van den Bril rekende op exclusiviteit, die ze achttien jaar geleden via een gentleman’s agreement van de eerste uitbater ( Ceusters) had bekomen. Volgens de nieuwe eigenaar de Zweedse immobiliëngroep Aanjevaders, vertegenwoordigd door Catella Belgium staat daarvan niets in de huurovereenkomst, die loopt tot januari ’97. “Bovendien heeft Opus nooit een verlenging van het contract aangevraagd. Sterker nog, sinds half ’95 weigert Opus huur te betalen. Daarom hebben wij de platenzaak voor de rechtbank gedaagd én gelijk gekregen. Maar Opus heeft beroep aangetekend,” aldus een woordvoerder van Catella Belgium.

LUC PLASMAN (WDP BELGIUM) Cinemazalen en parkings zijn al verkocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content