Chef Didier Galet vond dat de tijd rijp was om zelf naar voren te treden, en dus veranderde hij de naam van zijn restaurant La Maison des Saveurs in Restaurant Didier Galet.
...

Chef Didier Galet vond dat de tijd rijp was om zelf naar voren te treden, en dus veranderde hij de naam van zijn restaurant La Maison des Saveurs in Restaurant Didier Galet. Het gereputeerde eethuis is te vinden in Sprimont, op de grens van de Condroz en de Ardennen. Uit veiligheidsoverwegingen is de deur altijd op slot en moet je als gast aanbellen, waarna Christiane Galet komt toegesneld. Zij en haar kokende man bouwden een goed lopende zaak op met een trouw cliënteel. De twee volgden geen beroepsschool en leerden de basis al werkende in de vermaarde Hostellerie Lafarque van de betreurde Michel Lafarque, wiens restaurant in Pepinster destijds kon prijken met twee Michelinsterren. Elf jaar geleden openden Didier en Christiane Galet hun eigen restaurant. Beetje bij beetje wist de kok een eigen kookstijl te ontwikkelen. Zijn gerechten zijn gebaseerd op eersteklas producten, zoals wild en paddenstoelen uit de streek. Vis en schaaldieren worden vanuit de Bretoense havens aangevoerd. Aan tafel zitten vooral plaatselijke gastronomen en ook wel toeristen. Zij komen voor de kwaliteit van de gerechten en voor de omliggende natuur. De eetzaal is sober ingericht en heeft muren in koffie- en chocoladekleur. Het beknopte aanbod op de spijskaart stuurt de gasten naar een van de drie menu's. Onze keuze ging naar het Marktmenu van vier gangen (45 euro; 65 euro met bijpassende wijnen). Er kwamen wachthapjes: flan van ganzenlever met rozensiroop, koude soep van tuinbonen en mousse van zalm met venkelschuim. Het eerste gerecht bestond uit twee rolletjes delicate ganzenleverterrine, getoaste brioche en coulis van... rode rozen (heeft de chef iets met rozen?). Carpaccio van zeebarbeel kreeg het gezelschap van gekonfijte paprika, tapenade van zwarte olijven en kruidensalade. De borstjes van duif uit Anjou gaarde Didier Galet op lage temperatuur. Bij het malse en sappige vlees kwamen jonge knoflook, tuinbonen, mousseline van aardappel en bloemkool en een saus met diepgang. De boutjes waren afzonderlijk gekonfijt en werden begeleid door vers geplukte cantharellen en een glaasje consommé van duif. Een smakelijke en verzorgde maaltijd, die werd afgesloten met rolletjes verse kaas gevuld met zomerfruit. Rue du Grand Bru 27 4140 Sprimont Tel.: 04 382 35 60 www.maisondessaveurs.be Maandag en dinsdag gesloten Lunch: 25 euro; menu's: 32 tot 65 euro Kader: sober Onthaal en bediening: vriendelijk en efficiënt Keuken: gepersonaliseerde Waalse gastronomie Pieter van Doveren