REMI VERMEIREN: “Ik wil nu iets doen voor de echte kansarmen”

Geboren op 23 februari 1940.

Kreeg tijdens zijn humaniora een beurs van het Fonds voor Meestbegaafden.

Avondstudent van het Hoger Instituut voor Bestuurswetenschappen in Elsene: “Ik heb weinig gebrost. ‘s Ochtends moest ik soms naar het werk lopen. Ik was niet de meest vroege vogel.”

Voorzitter directiecomité KBC Bankverzekeringsholding NV en KBC Bank NV. ” Ik heb nooit moeite gehad om verantwoordelijkheid op te nemen. Die verantwoordelijkheid ervoer ik nooit als verpletterend. Misschien heb ik er te weinig bij stilgestaan.”

Spijt van “wegens tijdsgebrek te weinig contact met de werknemers” en een mooie herinnering aan “het feest van 18 december 1998, toen 14.000 van de werknemers van de nieuwe bankverzekeraar zijn samengekomen.”

Lid van de Warande: ” Als Vlaming voel ik mij niet zo thuis in de Brusselse Franstalige netwerkomgeving.”

Golf (handicap 36): ” Hoger kan niet. Het is nu of nooit. Ik moet die handicap verbeteren.

Hedendaagse kunst: ” Ik verzamel hedendaagse kunst met vrienden uit het Brugse. Jackson Pollock is te duur, maar ik heb een werk van Engelbert van Anderlecht, een te weinig bekende kunstenaar, een werk van Damien Hirst, twee van Maurice Wyckaert en drie van Bram Bogart.”

Boeken op de nachtkast: de memoires van Leo Tindemans en ‘101 recommendations for a happy retirement’. ” Een cadeautje van de collega’s uit Londen.”

Toekomst: zich verdiepen in kunstgeschiedenis, reizen en het uitbouwen van een engagement voor de vierde wereld: “Ik wil nu iets doen voor de echte kansarmen.”

Wens voor de Vlaamse ondernemer: ” Meer ondernemingslust; een betere fiscale omgeving; meer drive om Europees te gaan en respect van de medeburgers.”

Frans Crols

“Je zou mogen verwachten dat

de belastingen redelijk zijn en geen confisquerend karakter hebben.

Te hoge belastingen in België

leiden tot vluchtgedrag.”

“Met een lichte herstructurering van

de groep Almanij kan KBC Bank een rechtstreekse zuster worden van KB Lux en dat lijkt mij aanbevelenswaard.””KBC heeft het voordeel gehad de participatie in Polen op een vrij goedkope manier te verhogen. Maar eerlijk gezegd, dat voordeel betalen we nu terug door de afschrijvingen en de kapitaalverhoging die we moeten doorvoeren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content