RELATIEBUREAU VOOR MANAGERS

Managers die hun drukke agenda moeilijk kunnen combineren met de zoektocht naar een geschikte partner, moeten niet langer wanhopen. Het onlinerelatiebureau Vinse Relations uit het West-Vlaamse Ettelgem richt zich exclusief op hoge profielen.

Oostendenaar Vincent Dewaele trok na zijn studies Elektromechanica voor baggerbedrijf Jan De Nul naar Oost-Azië, waar hij zijn Filipijnse echtgenote leerde kennen. Vandaag is hij algemeen directeur van een visverwerkend bedrijf en runt hij zijn relatiebureau op het web. “De psychologie achter relaties heeft me altijd geboeid,” zegt Dewaele. “Mijn eerste idee – Belgische mannen in contact brengen met Filipijnse dames – heb ik laten varen vanwege de administratieve rompslomp.” Een managementopleiding aan de Vlerick Leuven Gent Management School eind 2004 inspireerde Dewaele uiteindelijk tot de datingsite Vinserelations.com. “Ik ontmoette tijdens de opleiding nogal wat managers die een relatie achter de rug hadden en geen tijd vonden om een nieuwe partner te zoeken. Bovendien is het niet evident om op een bepaalde leeftijd nog naar iemand toe te stappen.”

Volgens de initiatiefnemer onderscheidt Vinse Relations zich van andere onlinedatingbureaus door de doelgroep – managers, ondernemers en hoge kaderleden – en het exclusieve karakter. “De kwaliteit van zulke bureaus laat vaak te wensen over. Voor 10 euro schrijf je je in en een uur later heb je een aantal profielen in je mailbox. Meestal niet de mensen die je zoekt.” Dewaele gebruikt de instapprijs als filter: “Aansluiten is niet goedkoop: 79 tot 99 euro per maand voor mannen, en 59 tot 75 euro voor vrouwen. Zo maken we meteen een selectie.” Ook de sfeer en het professionele karakter van de website moeten bijdragen tot de exclusiviteit.

Geïnteresseerden hoeven niet te vrezen voor hun privacy, want foto’s en profielen vind je niet op de website. “Kandidaten vullen een vragenlijst in en kiezen een lidmaatschap voor drie, zes of negen maanden. Een computer maakt dan een eerste selectie en matcht de profielen op basis van de antwoorden. Ik zorg voor de verdere verfijning. Binnen de maand krijgen kandidaten een eerste profiel toegestuurd.” Contactgegevens worden pas uitgewisseld als beide partijen daarmee instemmen.

De database van Vinse Relations bestaat momenteel voor 70 % uit heren. De leeftijd varieert tussen 25 en zestig jaar. Bijna alle kandidaten zijn Belg, maar om het initiatief niet geografisch te beperken, is de website opgebouwd in drie talen. “In België werken immers managers uit de hele wereld,” aldus Dewaele.

TBo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content