Records

Bernhard Langer is 61 jaar, maar schittert nog altijd op de golfbaan, in de categorie van de senioren, die met de Champions Tour een eigen kampioenschap hebben. Tijdens de British Open op het parcours van de Royal Lytham & St.Annes pakte de Duitser zijn elfde Grand Slam-overwinning in zijn leeftijdscategorie. Meteen goed voor een record.

Langer debuteerde in 1972 bij de profspelers en kan terugblikken op een uitmuntende carrière in de klassieke circuits (European Tour en PGA Tour). Zo won hij twee keer de Masters van Augusta (1985 en 1993) en nam hij meermaals deel aan de Ryder Cup. Sinds 2007 grossiert hij in toernooizeges in de Champions Tour, waar hij vooral het verschil maakt met de grote precisie die hij in zijn slagen stopt.

Het kampioenschap voor senioren is toegankelijk voor spelers vanaf vijftig jaar en haalt een zeer goed niveau. Er komt dan ook heel wat toptalent aan de afslag, zoals Miguel-Angel Jimenez, Steve Stricker, Retief Goossens, John Daly, Colin Montgomerie of Vijay Singh. In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië komen de toernooien rechtstreeks op televisie. De kijkcijfers blijven uitstekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content