Qallo – Het voedingssupplement voor de gamer

Wie zijn de oprichters? Vorig jaar wilden de jonge serieondernemers Alexander Van Laer, Niels Peetermans en Moos Tits een korte time-out nemen. Ze hadden al een reeks start-ups op hun naam staan, waaronder het groei-agentschap Atlasnine, het valdetectiesysteem Jane en het autodeelbedrijf Poppy Mobility. Tijdens een korte periode van reizen en brainstormen wilden ze een nieuw ondernemingsidee ontwikkelen. De pandemie gooide roet in het eten. In die periode pikten ze een oude passie op: gamen. Ze besloten een product te ontwikkelen om de prestaties van eSporters, deelnemers aan gametoernooien, te verbeteren.

Cafeïne is ongeschikt voor eSports. Het is nefast voor je slaap en maakt je nerveus’ Alexander Van Laer

Hoe ontstond het zakenidee? Samen met KU Leuven-professor klinische farmacologie en farmacotherapie Geert Vergote creëerde het trio twee nootropics: natuurlijke middelen om mentale prestaties te boosten. Ze focussen op de opperste concentratie en de snelle oog-hand-breincoördinatie die een eSporter nodig heeft. Met hun nieuwe start-up Qallo brengen ze die op de markt. “Cafeïne is de meest gebruikte nootropic”, zegt Van Laer. “Maar het middel is ongeschikt voor eSports. Het is nefast voor je slaap en maakt je nerveus. Onze supplementen hebben een subtielere werking. Ze brengen een gamer in the zone zonder die nadelen.”

Blijft het bij die supplementen? “Ons plan is onze producten wereldwijd te verdelen”, zegt Van Laer. In Kontich, waar de kantoren van het bedrijf gevestigd zijn, richtten de drie ook een trainingscentrum op, waar eSports-ploegen bootcamps kunnen organiseren. “We gaan voor een holistische benadering om eSports-prestaties te verbeteren”, zegt Van Laer. “Voeding is belangrijk, maar ook slaap, beweging en meditatie. Ook voor die zaken hebben we plannen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content