Puur Algarve

Algarve-kenners zullen het beamen : de streek rond Vilamoura is een toeristische en architectonische miskleun. Er komt echter een nieuw Vilamoura.

Portugals belangrijkste projectontwikkelaar, André Jordan, heeft grootse plannen met Vilamoura, een stad in de Algarve die tot op heden niet bepaald een toeristische voltreffer kon worden genoemd. Negenhonderd hectaren van de stad worden de basis voor Jordans Vilamoura XXI, dé toerismestad van de 21ste eeuw. Van de 900 hectaren zal amper 3 % worden bebouwd, de rest wordt groene zone én golfterrein.

De André Jordan Group houdt er een eigengereide visie op na : overal waar deze vastgoedontwikkelaar ten tonele verschijnt, wordt de natuur niet de strop omgedaan, integendeel. Wie wil weten hoe Vilamoura er in de 21ste eeuw zal uitzien Jordan upgradede al de jachthaven van Vilamoura en investeerde 7 miljoen dollar in het golfterrein van diezelfde stad moet eens een kijkje nemen in het vakantiedomein Quinta do Lago ( Boerderij van het meer).

Op amper 25 kilometer van de luchthaven van Faro verrijst Quinta do Lago te midden van het door de Unesco beschermde natuurpark Ria Formosa, dat vooral bekend is om zijn parasol-den. In Quinta do Lago ligt het ware mekka voor de golfliefhebber : Vilar do Golf. Het villadorp mét vijfsterrenservice tekent in dit desolate landschap voor een groene oase van rust en luxe.

En zo wil Jordan straks ook zijn Vilamoura XXI. “Mensen reizen vandaag voor steeds kortere periodes, maar eisen dan ook absolute luxe,” weet de vastgoedontwikkelaar. In het project zal de komende tien jaar zowat 1 miljard dollar worden geïnvesteerd. “Het masterplan van het nieuwe Vilamoura is in grote lijnen goedgekeurd door de Portugese overheid,” bevestigt Jordan. “Wie er wil investeren, zal zich houden aan de regels, onze regels. Discretie en respect voor de natuur zijn daarbij prioritair. Vilamoura wordt de modelstad voor het toerisme nieuwe stijl.”

Dat toerisme en economie als geen ander samengaan, heeft Jordan al lang begrepen. In “zijn” Vilamoura vond onlangs de prestigieuze Travel & Tourism World Summit plaats. Specialisten hadden het er over Jobs for the Millennium. André Jordan : “Wereldwijd tekende het toerisme in 1996 voor 255 miljoen jobs, tegen 2006 zullen er dat 385 miljoen zijn.”

CORINNE LEUNENS

Vilar do Golf Resort Club : tel. 00/351/89.396613 of fax 00/351/89.396695.

Quinta Do Lago Luxe te midden van een natuurpark.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content