Puratos steeds actiever in het Midden-Oosten

© Nicolas Lambert

Puratos breidt zijn activiteiten in het Midden-Oosten verder uit. Het wordt nu ook actief in Oman en Jordanië. De multinational in voeding was al aanwezig in onder meer Iran, Israël, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. In dat laatste land heeft het het voorbije jaar een nieuwe fabriek geopend, net als in Ivoorkust.

Puratos werd vorig jaar ook actief in Nigeria. Daarmee heeft het bedrijf filialen en samenwerkingsverbanden in 83 landen, van Chili tot Vietnam. De omzet van de consoliderende holding Coprem zakte vorig jaar weliswaar naar ongeveer 1,8 miljard euro, minder dan in 2017. De pandemie leidde mee tot die daling. Maar Coprem bleef ook vorig jaar winstgevend, met een bedrijfswinst van 58 miljoen euro (127 miljoen euro in 2019). Het bedrijf blijft investeren in groei en innovatie.

Puratos, met hoofdkantoor in Groot-Bijgaarden nabij Dilbeek, is een wereldwijde leverancier van ingrediënten voor bakkerijen, patisserie en chocolade. De klanten van Puratos zijn de producenten, van de kleine bakker tot McDonald’s. Puratos maakt voor bakkerijen broodmixen, zuurdesems en gist. Voor chocolatiers maakt het onder meer dekchocolade. Innovatie is een speerpunt voor het bedrijf, dat momenteel bijvoorbeeld sleutelt aan brood voor een missie naar de planeet Mars. Vorig jaar ging bijna 2,5 procent van de omzet naar onderzoek en ontwikkeling. Puratos innoveert ook met vloeibare zuurdesem, dat 2000 jaar geleden al een van de hoofdingrediënten van brood was. Het familiebedrijf wordt gecontroleerd door de Brusselse families Van Belle en Demanet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content