Processie van Echternach bij Cofinimmo

Het percentage zorgvastgoed in de portefeuille van de gereglementeerde vastgoedvennootschap Cofinimmo schurkt al een tijdje tegen de drempel van 60 procent aan. Voor de aandeelhouders is aan die drempel een belangrijk voordeel verbonden, want de belasting op de winstuitkeringen van vastgoedvennootschappen daalt van 30 naar 15 procent zodra hun portefeuille voor meer dan 60 procent uit zorgvastgoed bestaat.

Maandag kondigde Cofinimmo nog een investering van 23 miljoen euro aan in twee Nederlandse woon-zorgcentra. Toch lijkt de verminderde voorheffing op dividenden verder weg dan twee weken geleden. In het federale begrotingsakkoord van vorige week staat dat de drempel voor zorgvastgoed wordt opgetrokken van 60 naar 80 procent.

Bij twee andere vastgoedvennootschappen, Aedifica en Care Property Invest, genieten de aandeelhouders vandaag al de verminderde roerende voorheffing. Dat voordeel zou niet in gevaar zijn, want bij beide bedrijven maakt zorgvastgoed meer dan 80 procent van de portefeuille uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content