Prettig gestoorde, gouden cowboys

In nauwelijks drie jaar tijd hebben Philip Nichelson en Christophe Vanhaute hun Greenhouse uitgebouwd tot een bedrijf met 800 werknemers en 8400 klanten. Het leverde hen een onderscheiding op als ‘meest beloftevolle jonge ondernemers van Zuidwest-Vlaanderen’.

In het zakenleven zijn ze vennoot van elkaar, in het dagelijkse leven zijn ze partners. Maar misschien nog verrassender: tot voor kort was de ene kapper en de andere verpleger. Vandaag, drie jaar na de oprichting van Greenhouse, zijn ze bedrijfsleiders en werkgevers van ruim 800 mensen. Dat leverde hen zonet de Gouden Lasso op, een bekroning voor de meest beloftevolle ‘cowboys’ in wat ooit het Texas van Vlaanderen werd genoemd. Alleen ondernemers die jonger dan veertig zijn, komen voor de onderscheiding in aanmerking.

Op drie jaar tijd ziet het leven van Philip Nichelson (40) en Christophe Vanhaute (33) er helemaal anders uit. Toen de overheid in 2003 het principe van de dienstencheque lanceerde met de bedoeling het zwartwerk te counteren, waren ze er als de kippen bij om voor hun privébedrijf een erkenning aan te vragen als distributeur en co-organisator van het concept. “In mei 2003 startten we aarzelend met zeven werknemers, amper enkele weken later waren er dat al vijftien en nu tellen we 818 werknemers en 8400 klanten in West- en Oost-Vlaanderen,” vertelt het duo. “Soms kunnen we onze eigen ogen niet geloven. Het gaat allemaal razendsnel.”

Greenhouse staat vandaag voor een omzet van 17,5 miljoen euro en een winst van iets meer dan 1 miljoen. Poetsen, strijken en koken: daar draait het om in de wereld van Greenhouse. Beide zakenpartners zweren ook de komende jaren bij groei, maar beseffen wel dat politiek gekibbel de perceptie van de dienstenchequesector geen goed doet. “Maar een weg terug is er gelukkig niet meer,” zeggen ze. “De belangstelling van het publiek en de bedrijven blijft groeien.”

Het echtpaar Nichelson-Vanhaute zegt van zichzelf dat het “prettig gestoord” is, en misschien hebben beide heren wel gelijk. Wat moet je anders denken van een koppel mannen dat het dagelijks doet met net geen 800 dames?

PHILIP NICHELSON EN CHRISTOPHE VANHAUTE (GREENHOUSE)

ZIJN: zaakvoerders van Greenhouse en de ‘meest beloftevolle jonge ondernemers van Zuidwest-Vlaanderen’.

ZIJN: ook in het dagelijkse leven partners.

VRIJE TIJD: reizen en actualiteit (Nichelson) & reizen, eten en “eens niets doen” (Vanhaute).

K. C

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content