POSTCODE 9000 9200 9300

JAN VAN DEN BON

9000 Gent, Koning Leopold II-laan 43

tel.: 09 221 90 85, fax: 09 245 08 92

e-mail: janvandenbon@resto.be

internet: www.resto.be/janvandenbon

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: Franse, inventieve, vegetarische schotels

chef: Jan Van den Bon

keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.30 tot 21.30 u.

sluitingsdag: za-mid, zo en feestdagen

vakantie: 15/7-10/8, kerstvakantie, een week paasvakantie

prijzen: à la carte: 82,30 euro – lunch: 30 euro – menu’s van 43,40 euro tot 66,20 euro – dranken: aperitief: 9,50 euro – fles water: 7,40 euro – glas bier: 4,20 euro – glas huiswijn: 7,50 euro

specialiteiten: gepersilleerde rivierkreeft met artisjok: 31,80 euro – groenteragout van roodbaars met basilicum: 28,30 euro – zonnevis met taartje van aubergine: 41,20 euro – kalfszwezerik met witlof en notenolie: 28,90 euro – abrikozensorbet met flensje van chocolade: 11,60 euro

decor: klassiek, luxueus

Consequent in doen en laten: Jan Van den Bon is een kundige en fijngevoelige chef-kok met een duidelijke visie. Hij kookt doordacht, wars van modieuze opsmuk en verdedigt altijd de goede smaak. Mooie sier- en kruidentuin.

Privacy, evergreen.

‘T TRUFFELTJE

9200 Dendermonde, Bogaerdstraat 20

tel.: 052 22 45 90, fax: 052 21 93 35

e-mail: truffeltje@compagnet.be

internet: www.jre-belgium.be

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: klassiek-moderne

chef: Paul Mariën

keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 18.30 tot 21.30 u.

sluitingsdag: za-mid, zo-av, ma

vakantie: een week na Pasen, 21/7-15/8

prijzen: à la carte: 60 euro – lunch: 33 euro – lunch drank inbegrepen: 45 euro – menu’s van 46 euro tot 56 euro – dranken: aperitief: 9 euro – fles water: 4 euro – glas bier: 2,50 euro – glas huiswijn: 6 euro

specialiteiten: dim sum met langoustine en truffelemulsie: 27 euro – asperges met eitje en truffelboter: 24 euro – tarbot gegrild met basilicum en tomaat: 33 euro – kalfszwezerik met tong geprikt: 27 euro – profiteroles met hazelnootroomijs: 10 euro

accommodatie: feestzaal (16 pers.)

speciale activiteiten: kooksessies, wijnavonden

decor: modern, design

Paul Mariëns credo luidt: gerechten moeten elkaar aanvullen en de cirkel van smaken in de mond raken. Daar slaagt hij telkens wonderwel in. De bediening is professioneel, wat een zeldzaamheid wordt.

Terras, jong talent, snelmenu mogelijk.

KELDERMAN

9300 Aalst, Parklaan 4

tel.: 053 77 61 25, fax: 053 78 68 05

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: klassiek-moderne, visrestaurant, vegetarische schotels

chef: Emiel en Hubert Kelderman

keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.00 tot 21.00 u.

sluitingsdag: wo, do

vakantie: 1/8-31/8

prijzen: à la carte: 53 euro – lunch: 38 euro – lunch drank inbegrepen: 48 euro – menu’s van 64 euro tot 84 euro – dranken: aperitief: 9,50 euro – fles water: 4 euro – glas bier: 2,50 euro – fles huiswijn: 24 euro – glas huiswijn: 6 euro

specialiteiten: gebakken sint-jakobsschelpen met kreeft in ganzenlevercrème: 23,50 euro – marinade van Bretonse zaligheden: 23 euro – tarbotfilet Kelderman: 37 euro – jonge tarbot, half gepocheerd, half krokant gebakken: 37 euro – ijsgekoelde noga met rode vruchten: 9 euro

accommodatie: parkeerruimte, voorzieningen voor gehandicapten

speciale activiteiten: festivals

decor: romantisch

In het huis van de brouwer van het Safir-bier wordt vakkundig met vis omgesprongen. Liefhebbers van de klassieke Franse feestkeuken met vis als uitgangspunt, komen hier aan hun trekken. Hubert Kelderman is geen beginneling en ging in de leer in Panier d’Or, het eerste Vlaamse eethuis dat een Michelinster kreeg. In de zaal regeert de hoffelijke zaalmeester Peter Vandendriesche. Emiel Kelderman, de zoon van Hubert, komt op voor moderne trends: Emiel brengt bijvoorbeeld oosterse invloeden in klassieke bereidingen.

Terras, privacy, evergreen.

‘T OVERHAMME

9300 Aalst, Brusselsesteenweg 163

tel.: 053 77 85 99, fax: 053 78 70 94

e-mail: overhamme@skynet.be

internet: www.toverhamme.com

keuken: inventieve, moderne, vegetarische schotels

chef: Patrick Bogaert

keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.00 tot 21.00 u.

sluitingsdag: ma, za-mid, zo-av

vakantie: een week paasvakantie, 15/7-15/8

prijzen: à la carte: 60 euro – lunch: 35 euro – lunch drank inbegrepen: 59 euro – menu’s van 44 euro tot 52 euro – dranken: aperitief: 7 euro – fles water: 2 euro – glas bier: 2 euro – glas huiswijn: 5 euro

kindermenu, traiteur

specialiteiten: wisselende menu’s

accommodatie: seminarie-infrastructuur (30 pers.), parkeerruimte

decor: modern, luxueus

Een luxueuze villa met origineel gedecoreerde eetzaal en een bijruimte die rechtstreeks uitkomt op de getrimde tuin, zijn de perfecte omgeving om te genieten van de keuken van Patrick Bogaert, waarin elke smaak zijn precieze plaats heeft. Niet zomaar wat aanhusselen met ingrediënten, neen: duidelijk ordenen. Zo is ook de kaart opgesteld. In vetjes staat er: wilde Schotse zalm, kabeljauw, lam enzovoort en daaronder wordt helder uitgelegd wat de chef ermee aangevangen heeft. De lamsfilet bijvoorbeeld is gebakken onder kruidenkorst met rozemarijn en komt op het bord met mousse van eierplant, gekonfijte look en banketbakkersaardappelen. De chef is een bereisd man en zijn culinaire horizon reikt verder dan Europa. In al wat hij doet, legt hij de lat hoog.

Terras, snelmenu mogelijk, jong talent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content