BARTHOLOMEUS

8301 Heist-aan-Zee, Zeedijk 267
...

8301 Heist-aan-Zee, Zeedijk 267 tel.: 050 51 75 76, fax: 050 51 75 76 creditcards: American Express, Eurocard, Visa keuken: Frans-Belgische, inventieve, vegetarische schotels chef: Bart Desmidt keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.00 tot 21.00 u. sluitingsdag: wo, do vakantie: 5/1-1/2, 22/6-28/6, 14/9-27/9 prijzen: à la carte: 87 euro - lunch: 29 euro - lunch drank inbegrepen: 46 euro - menu's van 47 euro tot 62 euro - dranken: aperitief: 12 euro - fles water: 5 euro - glas bier: 2 euro - fles huiswijn: 28 euro - glas huiswijn: 6 euro specialiteiten: koningskrab met koriander en citroengras: 40 euro - gemarineerde sint-jakobsschelpen met ganzenlever: 28 euro - tarbot gepocheerd in melk met tijm: 53 euro - kip uit Bresse met asperges en truffel: 40 euro - warm chocoladegebakje met vanilleroomijs: 12 euro accommodatie: voorzieningen voor gehandicapten decor: tijdloos De jeugdige en immer goedgemutste Bart Desmidt is een chef naar ons hart. In wat je een tijdloos decor kunt noemen en met uitzicht op de zee, weet hij telkens weer te verrassen met frisse combinaties die kraak en smaak hebben. De twee menu's die hij voorstelt, zijn ook qua prijs nergens aan de kust te kloppen, in acht genomen de versheid en de kwaliteit van de producten. Het menu Terre et Mer (82 euro, met aangepaste wijnen) verandert om de maand. Beste koop, jong talent. 8310 Sint-Kruis, Maalsesteenweg 438 tel.: 050 36 07 67, fax: 050 35 76 96 e-mail: restanrant@ronniejonkman.be internet: www.ronniejonkman.be creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa keuken: klassiek-moderne, vegetarische schotels chef: Ronnie Jonkman keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.00 tot 21.30 u. sluitingsdag: zo, ma vakantie: paasvakantie, 1/7-15/7, 1/10-15/10 prijzen: lunch: 35 euro - lunch drank inbegrepen: 45 euro - menu's van 45 euro tot 60 euro - dranken: aperitief: 9 euro - fles water: 6 euro - glas bier: 2 euro - fles huiswijn: 25 euro traiteur accommodatie: feestzaal (20 pers.), parkeerruimte, voorzieningen voor gehandicapten decor: modern, romantisch Ronnie Jonkman is schoorvoetend begonnen in het koksvak, maar talent en inzet drijven boven. Op vijf minuten buiten de stadsmuren van Brugge heeft hij in de loop der jaren een peperkoekenhuisje uitgebouwd tot een ruim en helder restaurant met drie zalen en leren designstoelen. Terras, jong talent, evergeen. 8380 Zeebrugge, Tijdokstraat 7 tel.: 050 55 01 79, fax: 050 55 13 51 e-mail: restaurant-catering@maison-vandamme.com internet: www.maison-vandamme.com creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa keuken: klassiek-moderne, visrestaurant chef: Wim Vandamme keuken open: van 12.00 tot 14.30 u. en van 19.00 tot 21.30 u. sluitingsdag: di, wo vakantie: 1/1-18/1, 24/6-10/7, 1/10-17/10 prijzen: à la carte: 86 euro - lunch: 40 euro - lunch drank inbegrepen: 50 euro - menu's van 60 euro tot 170 euro - dranken: aperitief: 10 euro - fles water: 6,50 euro - glas bier: 2,50 euro - fles huiswijn: 31 euro - glas huiswijn: 6,50 euro traiteur specialiteiten: ganzenlever met boontjes en truffelvinaigrette: 25 euro - gebakken langoustines met couscous en kerrievinaigrette: 40 euro - potpourri van zeetong met garnalen, oesters en champagne: 41 euro - geroosterde tarbot: 56 euro - wentelteefje van brioche met appel, vanilleroomijs en abrikozen: 12 euro accommodatie: feestzaal (12 pers.), voorzieningen voor gehandicapten speciale activiteiten: kooklessen, thema-avonden rond kaviaar, truffels, tentoonstellingen decor: modern, sober Gastronomie zonder franjes: Wim Vandamme doet het op zijn eigen manier. In zijn roomwitte paviljoen met modern maritieme inrichting aan de haven van Zeebrugge wordt op niveau getafeld, wars van aanstellerig gedoe. Hier lopen geen wijsneuzerige wijnkeldermeesters of lastige maîtres d'hôtel rond, maar wel kordate, in het blauw geklede diensters. En dan is er het bord: daarop liggen smakelijke bereidingen, mooi gepresenteerd, maar verstoken van tierelantijnen. Lekker en comfortabel eten in een positieve sfeer: daar gaat het om in Maison Vandamme. Terras, snelmenu mogelijk, privacy, jong talent.