POSTCODE 8000

‘T BOURGOENSCHE CRUYCE

8000 Brugge, Wollestraat 41-43

tel.: 050 33 79 26, fax: 050 34 19 68

e-mail: bour.cruyce@ssi.be

internet: www.bourgoenschecruyce.be

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: inventieve, klassiek-moderne, vegetarische schotels

chef: Christian Depuydt en Mike Delille

keuken open: van 12.00 tot 14.15 u. en van 19.00 tot 21.30 u.

sluitingsdag: di, wo

vakantie: 24/6-3/7, 18/11-12/12

prijzen: à la carte: 49 euro – menu: 60 euro – dranken: aperitief: 10 euro – fles water: 7 euro – glas bier: 3 euro – fles huiswijn: 35 euro – glas huiswijn: 6,50 euro

kindermenu: 24 euro

specialiteiten: seizoenskaart

accommodatie: voorzieningen voor gehandicapten

logies: 8 kamers van 118 euro tot 128 euro, voorzieningen voor gehandicapten

decor: rustiek, romantisch

Op een van de mooiste plekjes van Brugge met uitzicht over het kabbelende water. Het plaatje werd lang door Sabena gebruikt in de reclamecampagnes, met de slogan: Visit Belgium, Fly Sabena. Het interieur van de twee eetzalen kreeg recentelijk een opknapbeurt en ook in de keuken werd verjonging binnengebracht. Wie bleef, is maître d’hôtel Jean Fauvart: hij staat meer dan twintig jaar als een rots in de branding.

Evergreen.

DEN GOUDEN HARYNCK

8000 Brugge, Groeninge 25

tel.: 050 33 76 37, fax: 050 34 42 70

e-mail: goud.harynck@pandora.be

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: Franse, inventieve, vegetarische schotels

chef: Philippe Serruys

keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.00 tot 22.00 u.

sluitingsdag: zo, ma, za-mid

vakantie: één week paasvakantie, 16/7-8/8, 23/12-1/1

prijzen: à la carte: 72 euro – lunch: 50 euro – lunch drank inbegrepen: 65 euro – menu’s van 62 euro tot 67 euro – dranken: aperitief: 9 euro – fles water: 4 euro – glas bier: 5 euro – fles huiswijn: 32 euro – glas huiswijn: 8 euro

specialiteiten: sint-jakobsschelpen met paddestoelen en krokante zeekreeftjes: 32 euro – gebakken ganzenlever met coulis van banyuls: 30 euro – zeebaars in grof zout met aromaten: 30 euro – gevulde Mechelse koekoek met gekonfijte tomaat en polenta: 30 euro – carpaccio van ananas met noga-ijs: 11 euro

accommodatie: parkeerruimte

decor: sober, rustiek

Philippe Serruys is zonder twijfel een van onze meest joviale topkoks en tot zijn fans behoort menig artiest. Raymond van het Groenewoud is kind aan huis, net zoals menig politiek kopstuk.

DE KARMELIET

8000 Brugge, Langestraat 19

tel.: 050 33 82 59, fax: 050 33 10 11

e-mail: karmeliet@resto.be

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: Frans-Belgische, inventieve

chef: Geert Van Hecke

keuken open: van 12.00 tot 14.30 u. en van 19.00 tot 21.30 u.

sluitingsdag: zo-av, ma

vakantie: 1/1-31/1, 16/8-31/8

prijzen: lunch: 50 euro – lunch drank inbegrepen: 100 euro

accommodatie: parkeerruimte

decor: luxueus, modern

Geert van Hecke friste zijn eetzaal op en verrijkte die met nog meer waardevolle kunst, maar de grootste investering ging naar zijn keuken. Het is een strak, modern bouwwerk dat helemaal niet vloekt met het patriciërshuis waar het tegen aanleunt en dat via veel glas uitzicht biedt op de tuin en ook inkijk geeft voor wie daar in de zomer tussen de witte stamrozen zit. De keuken is een en al roestvrij staal zonder tussenwanden, maar de afdelingen patisserie, vis en vlees en groenten hebben elk hun eigen, constante temperatuur. Zoiets kost een bom duiten, maar de chef is tot het besef gekomen dat er geen weg terug meer is, dat dit de plek is waar hij niet alleen werkt, maar ook denkt en leeft. Na zijn vorming bij Alain Chapel is Geert Van Hecke niet meer gestopt om zijn kookkennis uit de diepen en om steeds dichter te komen bij de waarheid in het bord. Dat leidt meer dan eens tot confronterende combinaties. De keuken van De Karmeliet blijft een keuken van ontdekkingen, eerlijk en indringend, altijd meesterlijk uitgevoerd en niet vervallend in spelerijtjes à la El Bulli. Top, tot spijt van wie het benijdt.

Terras, privacy.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content