POSTCODE 2600 2800 2880

EUTERPIA

2600 Berchem, Generaal Capiaumontstraat 2

tel.: 03 235 02 02, fax: 03 235 58 64

creditcards: Visa

keuken: Frans-Belgische, inventieve, vegetarische schotels

chef: Roman Drowart

keuken open: van 19.00 tot 22.00 u.

sluitingsdag: ma, di

vakantie: 25/12, Pasen, 1/8-21/8

prijzen: dranken: aperitief: 6 euro – fles water: 4 euro – glas bier: 3 euro – fles huiswijn: 22 euro

traiteur

accommodatie: voorzieningen voor gehandicapten

decor: art nouveau, beschermd monument

Marc Tombeur en Marijke van Laer ontvangen thuis in de woning van de muze van het lierdicht. Het burgerpaleisje maakt, zoals de huizen in de naburige Cogels-Osylei, deel uit van het rond de vorige eeuwwisseling gerealiseerde project van verblindende klassewoningen. Marc Tombeur was vroeger verkoopleider bij een multinationaal farmaceutisch bedrijf. De stress van het werk reageerde hij af door in zijn vrije tijd te kokkerellen. Zo ontstond het idee om een eethuis te openen in hun bijzondere woning. Inmiddels is het meer dan een kwarteeuw later en zitten er aan tafel welgestelde lieden uit kringen van ondernemers, vrije beroepen en artiesten (vaste gast Keith Haring ontwierp het etiket van de huiswijn). Euterpia evolueerde in de loop der jaren van idealistisch en alternatief charmerestaurant tot een van de betere tafels van Groot-Antwerpen. Kwaliteit kost geld: voor de huidige prijs van een hoofdgerecht werd eertijds een uitgebreide maaltijd opgediend. Al wat wij proefden, was echter van uitstekende kwaliteit. In het geheugen blijft de ongebruikelijke doch smakelijke combinatie van gemarineerde sint-jakobsschelpen met… gebakken bloedworst.

CALLAS

2800 Mechelen, Brusselsesteenweg 544

tel.: 015 34 03 88, fax: 015 34 03 89

keuken: inventieve schotels

chef: Jan Meulenijzer

sluitingsdag: zo

vakantie: variabel

speciale activiteiten: snelle lunch twee gangen: 29 euro, menu vier gangen: 44 euro, menu zes gangen: 59 euro.

decor: luxueus

Jan Meulenijzer is jarenlang chef geweest in Folliez, dat hij door zijn vakmanschap mee tot grote gastronomische hoogte heeft weten op te stuwen. Hij is nu zijn eigen zaak begonnen in een riante villa. Alles is in professionele handen en de moderne bereidingen hebben niets van hun glans verloren. De kans op slagen van deze nieuwkomer in het Mechelse is dan ook meer dan reëel.

EYCKERHOF

2880 Bornem, Spuistraat 21

tel.: 03 889 07 18, fax: 03 889 94 05

e-mail: eyckerhof@busmail.net, internet: www.eyckerhof.be

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: Franse, inventieve, vegetarische schotels

chef: Ferdy Debecker

keuken open: van 12.00 tot 14.30 u. en van 19.00 tot 21.30 u.

sluitingsdag: zo-av, ma, za-mid

vakantie: krokusvakantie, drie weken juli

prijzen: à la carte: 68 euro – lunch: 35 euro – lunch drank inbegrepen: 50 euro – menu’s van 35 euro tot 85 euro – dranken: glas bier: 2 euro

kindermenu, traiteur

specialiteiten: salade van Bresseduif met ganzenlever: 26 euro – burger van verse sardientjes en langoustines: 27 euro – lichtge-rookte zeebaars met koningskrab: 31 euro – Bresseduif met varkenspoot en ganzenlever: 31 euro

accommodatie: parkeerruimte, voorzieningen voor gehandicapten

speciale activiteiten: Driegangenlunch binnen het uur opgediend.

decor: rustiek, romantisch

In 1999 won Ferdy Debecker, leerling van Eddie van Maele, in de kookwedstrijd Bocuse d’Or, in Lyon, brons met een bereiding van Bresseduif opgevuld met varkenspoot en ganzenlever. Daar zakken nu nog altijd mensen voor af naar het nette hoevetje in het groene hart van Klein-Brabant. Een andere publiekstrekker zijn de Kalfortse asperges, die de chef bijvoorbeeld combineert met licht gerookte forel, een aardappelwafeltje en Isigny-room met fijne kruiden en kaviaar. Om maar te zeggen dat Ferdy Debecker nooit om een gastronomisch idee verlegen zit. In de winter brandt de open haard in de stemmige gelagzaal, op zomerdagen wordt gedekt in de tuin. Eyckerhof is snel bereikbaar via de expresweg Willebroek-Temse (afslag Eikevliet).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content