POSTCODE 1982 2000

KASTEEL DIEPENDAEL

1982 Elewijt, Tervuursesteenweg 511

e-mail: kasteeldiependael@online.be,

internet: www.kasteeldiependael.be

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: inventieve, klassiek-moderne, vegetarische schotels

chef: Noël Neckebroeck

keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.00 tot 21.00 u.

sluitingsdag: zo-av, ma, za-mid

vakantie: 1/8-31/8, krokusvakantie, 25/12-1/1

prijzen: à la carte: 66,50 euro – lunch: 37 euro – lunch drank inbegrepen: 45 euro – menu’s van 56 euro tot 66 euro – dranken: aperitief: 9,55 euro – fles water: 4 euro – glas bier: 3,10 euro – glas huiswijn: 9,55 euro – kindermenu: 23 euro

specialiteiten: tartaar van tonijn, kreeft en peterseliecoulis: 37 euro – lasagne van kreeft, spinazie en ganzenlever: 42 euro – lamsfilet met kreeft en Provençaalse groenten: 43 euro – tarbot met aardappel à la moscovite: 60 euro – fijne appeltaart met ijs: 12,50 euro

accommodatie: seminarie-infrastructuur (20 pers.), parkeerruimte

speciale activiteiten: snelle driegangenlunch: 37 euro, 45 euro met wijn inbegrepen

decor: art nouveau vermengd met minimalisme

Als je kookt op het hoogste niveau, moet je kritisch zijn over je werk. Noël Neckebroeck timmert al heel wat jaartjes aan de weg en is er in het verleden in geslaagd de lat telkens wat hoger te leggen. Wij degusteerden het menu Culinaire Symfonie en werden geconfronteerd met culinair vuurwerk zoals Japans geïnspireerde hapjes, een fris en delicaat slaatje van langoustines, jonge tarbot met tartaar van sint-jakobsschelpen en tonijn en knoflookijs met vanillearoma en, als hoofdgerecht, een Japans bordstilleven van edelhert uit Lapscheure met rode kool, schorseneren, cantharellen en aardpeer. Om af te sluiten waren er drie avontuurlijk smakende nagerechten: chocolademousse met gemberkaramel, mi-cuit van guanayachocolade en bavarois van praliné met gelei van mandarijntjes. Wij waren in euforie. Kasteel Diependael heeft zijn onderkomen in een burgerkasteeltje met Victoriaanse serre en slotgracht.

LA LUNA

03 232 23 44,

03 232 24 41,

e-mail: info@laluna.be

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: internationale, inventieve, vegetarische schotels

chef: Dirk de Koninck

keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 18.30 tot 22.00 u.

sluitingsdag: za-mid, zo, ma

vakantie: 1/8-31/8, 25/12, 1/1

prijzen: à la carte: 42 euro – dranken: aperitief: 7 euro –

fles water: 4 euro – glas bier: 2 euro fles huiswijn: 17 euro – glas huiswijn: 3,50 euro

specialiteiten: sushi en sashimi: 17 euro – Japanse tapas: 17 euro – krokante Thaise kip met koriander en chili: 21 euro – spaghetti met tijgergarnaal, tomaat en basilicum: 21 euro – bladerdeegtaartje met vijgen en karamelroom: 9 euro

accommodatie: parkeerruimte, parkeerder

decor: design

In 1997 veranderde Dirk de Koninck, een oudgediende van Pierre Wynants, niet alleen de naam van zijn zaak, maar ook het interieur en het hele concept. Het is een juiste beslissing gebleken. Corum werd La Luna, de burgerlijke inrichting werd sober en strak tijdloos design, de keuken schakelde van klassiek-Frans over op inventief-internationaal en de muziek van Bach werd vervangen door die van Billie Holiday. Daar kwam meteen een nieuw cliënteel op af en dat groeit nog steeds aan. De keuken wint nog aan verfijning en diepte: geen franjes, no-nonsense, maar een doorgedreven zin voor pure kwaliteit. En vanuit zijn hoge, achterin gelegen open keuken ziet de chef dat het goed is. Gerechten van Italiaanse, Japanse en Thaise oorsprong krijgen een persoonlijke toets. O ja, breng ook eens een bezoek aan het toilet…

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content