POSTCODE 1702 1780 1930

MICHEL

1702 Groot-Bijgaarden, Alfons Gossetlaan 31

tel.: 02 466 65 91, fax: 02 466 90 07

creditcards: Eurocard, Visa

keuken: Frans-Belgische, klassiek-moderne

chef: Robert Van Landeghem

keuken open: van 12.00 tot 14.30 u. en van 19.00 tot 21.30 u.

sluitingsdag: zo, ma

vakantie: 1/8-31/8

prijzen: à la carte: 46 euro – menu: 46 euro – dranken: aperitief: 10 euro – fles water: 5 euro – glas bier: 2 euro

traiteur

specialiteiten: marktmenu

accommodatie: parkeerruimte, voorzieningen voor gehandicapten

decor: modern, luxueus

De kookkunst van Michel Coppens werd door menig conservatief gastronoom gelauwerd. Geen wonder, de reus uit Groot-Bijgaarden liet decennia lang zien en proeven hoe het moest. Vanaf september vorig jaar werkte Michel Coppens opnieuw met Robert Van Landeghem in de keuken. Deze kok, die gedurende tien jaar lang Michels rechterhand was, nam begin januari van dit jaar in alle stilte restaurant Michel over. Michel Coppens bleef tot april aanwezig en is nu definitief van het toneel verdwenen. Robert Van Landeghem en zijn vrouw Lily Borghs zijn van plan om het druk bezochte zakenrestaurant voort te zetten op dezelfde manier.

LE GRILL AUX HERBES D’EVAN

1780 Wemmel, Brusselselaan 21

keuken: Franse, inventieve

chef: Evangelos Triantopoulos

keuken open: van 12.00 tot 14.30 u. en van 19.00 tot 21.30 u.

sluitingsdag: za-mid, wo

specialiteiten: ravioli van langoustines: 22,31 euro – kreeft op diverse wijzen (dagprijs)

accommodatie: feestzaal, seminarie-infrastructuur, parkeerruimte

speciale activiteiten: snelle lunch van vier gangen, opgediend in 45 minuten: 25 euro

decor: klassiek

In dit delicatessenrestaurant worden bezoekers opgevangen door vriendelijk personeel. Via de open keukendeur is chef-kok en eigenaar Evan (Evangelos) Triantopoulos te zien. Hij kwam als jongetje van negen met zijn ouders vanuit Griekenland naar België en begon als zaalhulpje in een Grieks restaurant. In Bergen nam hij restaurant Assiette au Beurre over, waar hij met het kookboek van Raymond Olivier in de hand is beginnen te koken. Zijn grote raadsman werd niemand minder dan Eddie van Maele. Simpel en puur, met korte sausen, is zijn motto.

L’ORANGERAIE ROLAND DEBUYST

1930 Nossegem, Leuvensesteenweg 614

tel.: 02 757 05 59, fax: 02 759 50 08 creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: Franse, inventieve, vegetarische schotels

chef: Roland Debuyst

keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.00 tot 21.00 u.

sluitingsdag: za-mid, zo, ma

vakantie: een week paasvakantie, twee weken in augustus, 2/1-7/1

prijzen: à la carte: 60 euro – lunch: 40 euro – lunch drank inbegrepen: 50 euro – menu’s van 37 euro tot 64 euro – dranken: aperitief: 10 euro – fles water: 3 euro – glas bier: 2,50 euro

kindermenu, traiteur

specialiteiten: ganzenleverterrine met vijgen en ham in portgelei: 31 euro – gegratineerde oesters met gestoomde champignons, appel en prei: 21 euro – kalfszwezeriken geglaceerd met balsamico, koriander en kokos: 25 euro – zeetong gevuld met champignons en peterselie in courgettesaus: 30 euro – carpaccio van ananas met chocoladebeignets en pistache-

roomijs: 10 euro

accommodatie: seminarie-infrastructuur (15 pers.), parkeerruimte

speciale activiteiten: snelle lunch met keuze uit 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten, kaas of nagerecht, opgediend in 1 uur: 40 euro

decor: modern, Provençaals

Roland Debuyst, een noestwerkende vakman, werd opgevoed in grote hotels en bij superkoks als Michel Beyls en Yves Mattagne. Acht jaar geleden opende hij met echtgenote Ayse een eigen eethuis in Nossegem. In 1997 won Roland Debuyst de prestigieuze wedstrijd Bocuse d’Or. L’Orangeraie heeft een sinaasappelkleurige eetzaal. Op tafel staan droogstukjes van sinaasappelschijven, kaneelstokken en gesuikerde rozen. Ayse is een stralende vrouw des huizes. Zij is van Italiaans-Turkse origine en heeft karakter, persoonlijkheid en brio. Roland Debuyst brengt smakelijke gerechten, zoals gegratineerde oesters met gestoomde champignons en prei, zeetong gevuld met mousse van paddestoelen en peterselie, kalfsschenkel en een courgettesaus met notenolie en kalfszwezerik geglaceerd met aceto balsamico, gebakken groenten met koriander, kokosmelk met limoen. Enkele huizen verder opende Roland Debuyst brasserie Lounch (samenvoeging van lunch en lounge), waar je voor relatief weinig geld in een ontspannen omgeving van simpele gerechten kunt genieten (Leuvensesteenweg 618, 1930 Nossegem. Tel.: 02 252 41 11).

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content